Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Οι πολλές κι έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα, ευνόησαν τη βλάστηση γενικώς αλλά και στους χώρους των ακάλυπτων χώρων και των οικοπέδων στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.

 

Για το λόγο αυτό από τώρα κι εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που διαρκεί έως την 31η Οκτωβρίου,  υπενθυμίζεται στους δημότες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, στους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και των λοιπών ακάλυπτων χώρων την υποχρέωση, που έχουν, να προβούν εγκαίρως στην αποψίλωση των εν λόγω χώρων, από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών για να προληφθούν οι κίνδυνοι πυρκαγιών.

 

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Μεγαρέων κάνει γνωστό σε όλους, ότι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και ως τη λήξη της, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς ή η απόρριψη αναμένων τσιγάρων, σπίρτων και άλλων υλών,  που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (Πυροσβεστική Διαταγή, υπ’ αριθμ.4/87, άρθρο 1 και άρθρο 433 του ποινικού Κώδικα).

 

Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή σε ότι αφορά στα οικόπεδα που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών ή κοντά σε αυτές, σε απόσταση μέχρι και εκατό (100)  μέτρα.

 

Αν οι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές τους, ΔΕΝ προβούν στον καθαρισμό που πρέπει θα υποστούν Διοικητικές και Ποινικές κυρώσεις, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με το άρθρο 94, Παράγραφος 1, περίπτωση 26, εδάφιο β¨ του Νόμου 3852/2010.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button