Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης για το κλάδεμα των Ευκαλύπτων

Πολύς λόγος και σκληρή κι άδικη κριτική έγινε τις τελευταίες μέρες ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα του κλαδέματος των Ευκαλύπτων στην είσοδο της πόλεως απέναντι στο αρχιτεκτονικό στοιχείο του Δημοτικού Νεκροταφείου.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης κλείνει το θέμα δηλώνοντας τα εξής:

«Δεχθήκαμε αστήρικτες κατηγορίες και κριτική με αρκετή δόση υπερβολής και υποκρισίας για το κλάδεμα των Ευκαλύπτων στην Ανατολική είσοδο των Μεγάρων από εκείνους οι οποίοι κόβανε τα   δένδρα από ρίζα χωρίς καμία έγκριση και χωρίς καμία άδεια.

 

Το κλάδεμα των συγκεκριμένων δένδρων Δεν απαιτεί κανενός είδους έγκριση ή άδεια.

 

Η παρέμβαση που έγινε στα δένδρα αυτά ήταν κατά κύριο λόγο για λόγους ασφαλείας αφού τα δένδρα είχαν ψηλώσει πολύ και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να σπάσουν τα κλαδιά και να τραυματίσουν ανθρώπους ή και να κάνουν ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

 

Επιπλέον το κλάδεμα έγινε με την υπόδειξη και την εποπτεία των γεωπόνων του Δήμου, που είναι και οι ειδικοί και γι’ αυτό δεν μπορεί ο κάθε άσχετος να λέει, ότι “κατακρεουργήθηκαν” τα δένδρα για να κάνει φτηνιάρικη μικροπολιτική.

 

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά δεν έχει παρά να κάνει μια βόλτα στη γειτονική Ελευσίνα για να δει, πως και εκεί με τον ίδιο τρόπο κλαδέψανε τα ίδια δένδρα.

 

Και τέλος σε κάθε περίπτωση σε πρώτη προτεραιότητα βάζουμε την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους και μετά την αισθητική εμφάνιση.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button