Καταφθάνει η κακοκαιρία «Λέανδρος»

Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τη Δευτέρα

Ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες που ξεκινούν από σήμερα κιόλας το βράδυ, λόγω της ψυχρής εισβολής στη χώρα μας θα βιώσουμε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το μετεωρολογικό φαινόμενο που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Οι θερμοκρασίες θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης.

Πενθήμερη πρόγνωση του καιρού εδώ.

Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Ιδιαίτερα για την επικράτεια του δήμου Μεγαρέων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δίδεται η πρόγνωση για χιονόπτωση κατά το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιανουαρίου, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές θερμοκρασίας που θα υποχωρήσουν μέχρι και τους -11 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button