Από το «click away» στο «click in shop»

Σκέψεις για τόνωση της αγοράς και αλλαγής τρόπου λειτουργίας καταστημάτων

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως:

«Το σχέδιο μας που θα διευκολύνει και τους ειδικούς, αλλά και την αγορά να πάρει ξανά μπροστά, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παράδοση εκτός (click away), όπως ίσχυε πριν τις γιορτές. Η ένδυση, η υπόδηση και η χρυσοχοΐα να λειτουργήσει όμως με ραντεβού και αγορά μέσα από το κατάστημα, καθώς με το click away ο τζίρος σε αυτούς τους κλάδους ήταν μικρός».

Άρα και σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 15 Ιανουαρίου το click away φαίνεται πως τελειώνει τον κύκλο ζωής του για να πάρει τη θέση του το λεγόμενο «click in shop».

Σύμφωνα με το νέο τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά θα κλείνουμε ραντεβού και θα μπαίνουμε μέσα στο χώρο του καταστήματος, όπου εν αντιθέσει με τώρα θα μπορούμε μέσα στο ίδιο το κατάστημα να δοκιμάσουμε το προϊόν που θέλουμε.
Τέλος, θα το πληρώνουμε και θα φεύγουμε.

Σε ό,τι αφορά τα μικρά συνοικιακά καταστήματα και τη λειτουργία τους, θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο μέσα, το οποίο θα πρέπει προηγουμένως να έχει κλείσει το ραντεβού του.

Με βάση νεότερες πληροφορίες και δεδομένα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, τα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών και τα κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο των ραντεβού.

Με την μέθοδο «click away» θα επαναλειτουργήσουν όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι του λιανεμπορίου. Εξαιρούνται οι περιοχές που έχουν τεθεί σε επιτήρηση καθώς πάντα υπάρχει ο φόβος για επιδείνωση του ιϊκού φορτίου σε αυτές.

Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα έχουμε click in shop, δηλαδή, εντός του καταστήματος. Εννοείται ότι θα ισχύσει ο περιορισμός των ατόμων με βάση τα τετραγωνικά και θα υπάρχει αναρτημένη λίστα των ραντεβού τα οποία θα κλείνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button