Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Και φέτος μετά την περσινή ενθουσιώδη ανταπόκριση των παιδιών, συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά 6-13 ετών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Περάμου.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), η ΔΗΚΕΔΗΜΕ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη οργανώνει δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, για παιδιά 6-13 ετών, με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας στις πραγματικά δύσκολες ηλικίες και εποχές για το βιβλίο, και φυσικά, για την ψυχαγωγία των παιδιών στις καλοκαιρινές διακοπές!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 έχει θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο” και ξεκινά από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, όπου περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης.

Στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: θα πειραματιστούν με το σημείο βρασμού, θα κινηθούν κρατώντας ένα σημείο ισορροπίας, θα ζωγραφίσουν γύρω από τις τελείες, θα ακούσουν ιστορίες με σημεία και τέρατα, θα παίξουν με τα σημεία στίξης, θα ξεκινήσουν ταξίδια προς τα σημεία του ορίζοντα.

Oι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Μεγάρων και Νέας Περάμου, ετοιμάζουν παιχνίδια, ενδιαφέροντα καινούργια πράγματα να μάθουν τα παιδιά, δροσερούς καλοκαιρινούς περιπάτους και ευχάριστα διαλείμματα από το φορτωμένο χειμωνιάτικο σχολικό πρόγραμμα. Στόχος είναι το παιχνίδι μέσα από τα βιβλία και τη μάθηση, για να αποκτήσουν τα παιδιά μια άλλη εικόνα, να αγαπήσουν την ανάγνωση, ως ψυχαγωγία.

Για αυτό συνεργάζονται δύο ομάδες σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, που εθελοντικά θα στηρίζουν τις δράσεις. Στα Μέγαρα: Μαρία Βαρελά, Γιάννης Μωραϊτης, Κωνσταντίνα Τσολιάκου, Μαρία Παπαγιάννη, Μάιρα Σούντη, Λίλα Σούρμπα, Αλέκα Σταματιάδη.

Στην Νέα Πέραμο τις δράσεις στηρίζουν οι: Χατζηδάκη Ιεροθέα, Καπετάνου Αλεξάνδρα, Τσεγκέλη Ευφροσύνη, Σάλτας Διομήδης, Βελλή Μαίρη, Δερμεντζίδη Έλενα.

Την καλοκαιρινή εκστρατεία συντονίζει η Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Κατερίνα Καστάνη-Πούλου.

Η τελετή έναρξης των δράσεων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων πραγματοποιείται την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 19:30.
Στην Νέα Πέραμο, η τελετή έναρξης της καλοκαιρινής εκστρατείας πραγματοποιείται στις 16/6 και ώρα 19:00.

Αιτήσεις Συμμετοχής

Αιτήσεις συμμετοχής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, Κ. Σχινά 2, τηλ. 2296300544, καθημερινά κατά τις ώρες 15:00-20:30.

Αιτήσεις συμμετοχής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Περάμου, τηλ. 2296035586, Δευτέρα: 8:30-15:30 και Τρίτη-Παρασκευή: 13:00-20:30.

Σας περιμένουμε να γεμίσουμε το καλοκαίρι, δημιουργική ανάγνωση και εποικοδομητική διασκέδαση!

Η σελίδα στο Facebook: Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων
#ΚΕ2017gr το hashtag για post και like στις δράσεις.

Το πρόγραμμα  της καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button