«Γίνε εξερευνητής του κόσμου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

Στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος– που πραγματοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο-συμμετέχει και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων.

 

Από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, και με θέμα με το σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», γονείς και παιδιά 5 έως 14 ετών, αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία την Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

 

Κάθε μέρα οι βιβλιοθήκες έχουν μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη όμως επιλέγει διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, την ραπτική κ.ά. 

 

Μπορείς να εξερευνήσεις ένα φτερό; Ένα εισιτήριο; Κάτι με βούλες ή τέσσερα τετράγωνα; Φέτος στις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν.

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από 15 Ιουνίου στο  τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων 2296 300544

Παρόμοια άρθρα

Back to top button