Κ. Δέδες: «Η χώρα μας ευρίσκεται υπό καθεστώς “κατοχής και εκποίησης”»

Άρθρο – επιστολή του Κώστα Δέδε, συντονιστής της Τ.Ο Ε.ΠΑ.Μ Δήμου Μεγαρέων και υποψήφιου βουλευτή Δυτικής Αττικής με το Ε.ΠΑ.Μ. αναφέρει:

ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΑΤΖΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ, ΑΦΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ «ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ».

Όπως γνωρίζουμε έχουν έρθει στο δήμο μας πολλά αιτήματα για γνωμοδότηση σε «επενδύσεις» που θέλουν να κάνουν οι κατακτητές και εκποιητές της χώρας μας, όπως επίσης και σοβαρότατες αμφισβητήσεις του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Μαυρατζά. Το Δ.Σ του δήμου Μεγάρων απάντησε σε όλες αρνητικά και εξέδωσε μάλιστα ομόφωνα ψηφίσματα διαμαρτυρίας, κατά αυτών των «επενδύσεων».
Όμως, οι «επενδύσεις» αυτές ΠΡΟΧΏΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΎΝ.
ΓΙΑΤΙ;

-ΓΙΑΤΙ, ενώ σύσσωμο το ντόπιο πολιτικό σύστημα και οι Μεγαρίτες είναι αντίθετοι, συνεχίζεται η εκπόνηση των σχεδίων ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ;;. (πρόσφατα μας προέκυψαν και τα φωτοβολταϊκά στην Βαρέα).
-Οι «επενδύσεις» αυτές, ΥΠΕΡ ποιων είναι;;.
-Ποιος ωφελείται ξεκάθαρα από αυτές;;.
Κατά την άποψη μου η απάντηση στο ΓΙΑΤΙ μπορεί να είναι απλή, αν δεχτούμε σαν μοναδική αλήθεια την «τετριμμένη» θέση ότι: οι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι (το αυτονόητο), είναι όμως σύνθετη, αν δούμε τα πράγματα συνολικά και προσπαθήσουμε να δώσουμε την απάντηση συνυπολογίζοντας την πραγματικότητα με την εξέλιξη της κυρίαρχης τάξης και την μετατροπή της σχέσης κυρίαρχων – κυριαρχούμενων.

Η μετατροπή αυτής της σχέσης, οδήγησε στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ, με την αντικατάστασή του από τον «ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝΟΠΟΛΙΑΚΌ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΌ», όπου πλέον τα κοινοβούλια λειτουργούν μοναρχικά: ΓΙΑ τις αγορές και μόνο ΓΙΑ αυτές.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ο μονάρχης αλλά το ίδιο το κράτος -όντας πολυκομματικό του ενός κόμματος της ενιαίας σκέψης των αγορών- λειτουργώντας σαν ένα, λαμβάνει την μορφή της ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ, η οποία βέβαια δεν έχει καμία αυτονομία αφού και αυτή εντέλλεται από τις «Υπέρ-Εθνικές» ιδιωτικές εταιρίες, που είναι: ο ΜΣ, η ΑΑΔΕ, το Υπερταμείο, βέβαια με έδρα τις Βρυξέλλες.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην πραγματικότητα και τα κοινοβούλια, παρόλο που τυπικά εκλέγονταν από τον λαό, είναι κατασκευασμένα ΑΠΟ τις αγορές ΓΙΑ τις αγορές και ο μοναδικός λόγος ύπαρξης τους είναι η προστασία τους, και για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει μετατραπεί ο πολίτης σε: ΥΠΉΚΟΟ.

Οι Δήμοι και αυτοί με τα ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ συμβούλια των διαφόρων παρατάξεων, είναι το παρακλάδι αυτού του “ολοκληρωτισμού”, με εντολές και έργο για την εφαρμογή αυτής της μετατροπής.
Αυτό μπορούμε να το βεβαιώσουμε, αν δούμε τον χειρισμό απο την τοπική εξουσία του θέματος της εξόρυξης του βωξίτη στα Γεράνεια και σκεφτούμε τον λόγο της διοργάνωσης της «οπερέττας του βωξίτη» θα αντιληφθούμε ότι ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του δεν λειτούργησαν σαν αποτρεπτικά όργανα στην πραγματικά τουλάχιστον ανήθικη αυτή «επένδυση», αλλά σαν «κράχτες» του χρηματιστηρίου έτσι ώστε να κατοχυρωθεί η ίδρυση της <<Εταιρίας Εξόρυξης Βωξίτη Γερανείων>> που από τότε υπάρχει στα διεθνή χρηματιστήρια.

Με τον τρόπο αυτόν, δηλαδή της αντίδρασης των Μεγαριτών, στην πραγματικότητα επικύρωσαν την ύπαρξή της.
Δεν έχει καμία σημασία αν αυτό το έκαναν συνειδητά ή όχι.
Σημασία έχει ότι «αυτοί»(*) δεν μπορούν με τίποτα να αποτρέψουν οτιδήποτε είτε το θέλουν είτε όχι. Είναι απλό, το Δ.Σ σε όλες αυτές τις «επενδύσεις» που γίνονται στον τόπο μας έχει απλά ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και όχι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΌ.
Το πρόβλημα όμως είναι οτι οι κοινωνίες, και αυτές με την σειρά τους μετατράπηκαν από κοινωνίες που λειτουργούσαν ΜΑΖΙ με τις αγορές, σε κοινωνίες της κατανάλωσης, ΤΩΝ αγορών.

Μεγαρίτες.
Μπορεί μια εναλλαγή στην εξουσία, είτε τοπικά είτε εθνικά, να αλλάξει την κατάσταση;;.
ΟΧΙ φυσικά και ΔΕΝ μπορεί.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ, ΓΙΑΥΤΌ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ.
Αν υποθέσουμε οτι ο επόμενος δήμαρχος θα είναι ο κος Κοσμόπουλος (είμαι σίγουρος οτι θα είναι, όπως ήμουν σίγουρος για την επανεκλογή του κου Σταμούλη), ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ αυτός θα σταματήσει το κακό στον τόπο μας;;.
-Αν είναι ικανός να το κάνει σαν δήμαρχος γιατί δεν το κάνει σαν αντιπεριφερειάρχης;;.
Ο Ιταλός φιλόσοφος Giorgio Agamben, προτείνει να δημιουργήσουμε μια: <<κοινωνία μέσα στην κοινωνία>>, με την μετατροπή της “ατομικής ανταρσίας” σε συλλογικής, και την κατασκευή ενός χώρου, στο εσωτερικό της οπου θα κυριαρχεί η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά.
Εντός της οποίας βέβαια «αυτοί», ΔΕΝ θα μπορούν να έχουν θέση, με την σημερινή μορφή και παιδεία τους.

Η <<κοινωνία μέσα στην κοινωνία>> αυτή πρέπει να έρθει σε αντιπαράθεση με την υπάρχουσα κοινωνία που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ή υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τους στόχους του “καπιταλισμού της κατανάλωσης”.
Αυτό που το αποκαλούμε “κοινωνικές σχέσεις” δεν είναι τίποτα άλλο απο το οτι ένα σύνολο ατόμων συσχετίζετε με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα και τυχαίως συναντιούνται στις αγορές, ανταλλάσσοντας προϊόντα για να επιστρέψουν στον ατομικισμό τους.
Σε αυτή την κοινωνία μπορούν και επιπλέουν οι Τσίπριδες, οι Μιτσοτάκιδες, οι Σταμούληδες, οι Κοσμόπουλοι, και μόνο εντός αυτής.
ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ;;.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι στα δύσκολα, πάντα οι κοινωνίες συσπειρώνονταν και μεγαλουργούσαν, αυτόματα, αυτοοργάνοτα, αντλώντας την δράση τους απο την πηγή της πλούσιας παιδείας και ιστορίας μας.

Αυτό θέλει να υπενθυμίσει ο Agamben, οτι δηλαδή αφού η υπάρχουσα κοινωνία είναι κατασκευασμένη: απο αυτούς για αυτούς, τι μας εμποδίζει να φτιάξουμε μια κοινωνία: ΑΠΟ εμας ΓΙΑ εμας, μια “κοινότητα”, η οποία δεν θα μπορεί παρά να είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, και αυτή και μόνο αυτή να μπορεί να επαναφέρει το δημοκρατικό πολίτευμα στην χώρα μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωσή μας αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον Αρμαγεδδών που έρχεται μέσα στο 2023.
Γιατί ο νέος αυτός Παγκόσμιος Πόλεμος, που άρχισε έναν χρόνο πριν, είναι “υπερεθνικός” και “καθεστωτικός”, και είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για την επιβίωση των αγορών, της παγκοσμιοποιημένης χρηματιστικής οικονομίας, που τον επιβάλουν.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΤΣΊΠΡΙΔΕΣ, ΟΙ ΜΙΤΣΟΤΆΚΙΔΕΣ, ΟΙ ΣΤΑΜΟΎΛΗΔΕΣ, ΟΙ ΚΟΣΜΌΠΟΥΛΟΙ, ΝΑ ΜΑ ΣΩΣΟΥΝ;

Με τιμή
Κώστας Αν. Δέδες
Συντονιστής της Τ.Ο Ε.ΠΑ.Μ Δήμου Μεγαρέων
Υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το Ε.ΠΑ.Μ,
που συμμετέχει στην ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ

(*) «αυτοί»: είναι το υπάρχων πολιτικό σύστημα, δεξιά και αριστερά, που πράττει και λειτουργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα των αγορών, του απόλυτου καπιταλισμού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button