Δ. Μεγαρέων: «Συγκεντρώνουμε είδη ως ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Οι λαοί της γειτονικής μας Τουρκίας και της Συρίας βιώνουν δραματικές στιγμές εξαιτίας των φονικών σεισμών των 7,8 και 7,7 R που έπληξε τις δύο χώρες τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Η αυτοδιοίκηση στέκεται στο πλευρό των πληγέντων και στηρίζει έμπρακτα τους πληγέντες όπως έχει κάνει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Δήμος συμμετέχει στη δράση για συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τις Πρεσβείες της Τουρκίας και Συρίας και το πρόγραμμα “Όλοι μαζί μπορούμε” του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού Σκάι και για τον σκοπό αυτό συγκεντρώνει από σήμερα μέχρι την προσεχή ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 το πρωί, στα Γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεγαρέων στην συμβολή της Οδού Μινώας με την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (πρώην ΙΚΑ) διάφορα είδη.

Ο κατάλογος με τα είδη που μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν, είναι όπως παρακάτω:
Χειμερινά ρούχα (για ενήλικες και παιδιά).
Παλτά – μπουφάν
Αδιάβροχα
Μπότες – Γαλότσες
Παντελόνια
Γάντια
Κασκόλ
Σκουφάκια
Κάλτσες
Εσώρουχα
ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ
Σκηνές
Κρεβάτια
Στρώματα (για σκηνές)
Κουβέρτες (μη χρησιμοποιημένες)
Υπνόσακοι
Σόμπες Υγραερίου
Θερμάστρες
Θερμός
Φανάρια χειρός
Powerbank
Γεννήτριες
Τρόφιμα μακράς διαρκείας – Κονσέρβες
Παιδικές τροφές
Πάνες
Προϊόντα Υγιεινής & Καθαριότητας
Σερβιέτες
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμοι
Αιμοστατικοί επίδεσμοι
Ελαστικοί επίδεσμοι
Φλεβοκαθετήρες
Σύριγγες με βελόνες
Θερμοστατικές κουβέρτες
Παυσίπονα

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε:
«Σε μία τέτοια μεγάλη συμφορά η αλληλεγγύη δεν έχει όρια. Οι πολίτες των Μεγάρων πάντα ανταποκρίνονται θετικά και στηρίζουν με κάθε τρόπο όσους πραγματικά βρίσκονται σε ανάγκη. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα και παρακαλώ τους συμπολίτες να αντιδράσουν άμεσα επειδή η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει με μεγάλα φορτηγά την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου να προσέλθουν έγκαιρα μέχρι το πρωί της προσεχούς ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13 Φεβρουαρίου και να προσφέρουν ο καθένας ότι μπορεί από όσα αναφέρονται στον προαναφερόμενο κατάλογο».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button