Κ. Παπασταύρου: «Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ απέναντι στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής»

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ Βορειοδυτικής Αττικής αναφέρει: Ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής και διευθυντής του «Ριζοσπάστη», μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το δίλημμα είναι «πόσο δυνατός θα είναι ο λαός απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, πόσο δυνατή θα είναι η δύναμη που μπορεί να αντιπαλέψει την πολιτική αυτής της κυβέρνησης».

«Σήμερα γίνεται ακόμη πιο ορατό, πιο σχηματικό αυτό το δίλημμα», είπε, καθώς «το ερώτημα που τίθεται είναι ποια δύναμη μπορεί πραγματικά να ασκήσει λαϊκή αντιπολίτευση, όχι γενικά αντιπολίτευση, δηλαδή αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κυβέρνηση της ΝΔ, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με κάποιον άλλο».

Με αφορμή τη συζήτηση περί «μη κυβερνησιμότητας» ή «ακυβερνησίας, επισήμανε πως τα κόμματα τα οποία «μοιράζονται κοινή στρατηγική και κοινό πρόγραμμα» άνετα θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση από τις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μάη. Συγκεκριμένα, υπάρχει, όπως είπε χαρακτηριστικά, το «πρόγραμμα των προγραμμάτων», οι δεσμεύσεις που προκύπτουν από την Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν, δηλαδή η επέκταση των πλειστηριασμών, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, δηλαδή η ένταση της φοροληστείας, η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας κ.α.

Σχετικά με τη συζήτηση για το φορολογικό μείγμα, εξήγησε πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν αμφισβητούν ότι το 95% των φορολογικών βαρών θα συνεχίσουν να το σηκώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα υπάρχει η «νόμιμη φοροδιαφυγή», δηλαδή η φοροαπαλλαγή και η φοροδιευκόλυνση σε επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τράπεζες.

Ακόμα, ο Κ. Παπασταύρου επισήμανε ότι χρεοκόπησε το αφήγημα της ρήξης εντός του συστήματος και της ΕΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν σε άλλη κατεύθυνση, σε στρατηγική σύγκρουσης με την πολιτική που μας έφερε εδώ.

Και επειδή αναμένεται όχι μόνο συνέχεια, αλλά ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, κάλεσε τον λαό να σκεφτεί ότι τις προηγούμενες μέρες το εργατικό – λαϊκό κίνημα απέτρεψε 10 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα και επί ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, στο φόντο του μεγάλου εγκλήματος στη Ζώνη, οι εργαζόμενοι με την πάλη τους κατάφεραν να είναι μια ανάσα πριν αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα η ΣΣΕ που υπέγραψαν το 2017 και οι κυβερνήσεις την είχαν στα συρτάρια.
Υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί, ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πανελλαδικού κινήματος που θα αποσπά κατακτήσεις. Και γι’ αυτό χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα.

σ.σ: Για την προεκλογική προβολή των υποψηφίων ισχύουν όροι που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button