Ηρόδωρος: «Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50χλμ»

Δελτίο τύπου αναφέρει: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/01/2023 ο αγώνας υπεραπόστασης 50 χιλιομέτρων επί δημοσίας οδού με την ονομασία «4ος ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 50ΧΛΜ» που συνδιοργάνωσαν Ο Δήμος Μεγαρέων και τo Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, τους Αθηναίους Δρομείς και τους Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος» προς τιμήν του Βύζαντος. Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Συνολικά 310 αθλητές και αθλήτριες υπεραπόστασεων από πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και άλλες χώρες (Ιταλία, Αγγλία, Φιλιππίνες, κ.α) βρέθηκαν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα) όπου και δόθηκε στις 9:00 πμ η εκκίνηση του αγώνα από τον εμπνευστή του κ. Δημήτριο Βόρδο, τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σπυρίδωνα Τσιούνη και τον Πρόεδρο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ κ. Κωνσταντίνο Σάμιο.

Ο αγώνας διερχόμενος μέσα από την πανέμορφη μεγαρική γη προσέφερε σε όλους τους αθλητές εικόνες μοναδικής ομορφιάς κατά γενική ομολογία. Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει τόσο για την ασφάλεια των αθλητών όσο και για την επαρκή πληρότητα και άρτια στελέχωση των σταθμών τροφοδοσίας που υπήρχαν όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί ανά 5 χιλιόμετρα, έτσι ώστε όλοι οι δρομείς να βρίσκουν τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη του στόχου τους.

Οι δρομείς με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην κούραση και στις δυσκολίες της διαδρομής και να τερματίσουν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (Λυτάρα).
Νικητής στην κατηγορία ανδρών ήταν ο Σπύρος Λογοθέτης με χρόνο 3:45:53, δεύτερος ο Χρήστος Μαυρίκιος με χρόνο 3:49:15, τρίτος ο Γιώργος Τσουμάνης με χρόνο 3:49:27, τέταρτος ο Ιωάννης Βαφειάδης με χρόνο 3:50:37, πέμπτος ο Νίκος Χριστοδούλου με χρόνο 3:58:45 και έκτος ο Παναγιώτης Πλαστήρας με χρόνο 4:02:24.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου με χρόνο 4:24:34, δεύτερη η Ευαγγελία Μήτσου με χρόνο 4:29:33, τρίτη η Αγγελική Στεφανή με χρόνο 4:46:04, τέταρτη η Βικτώρια Νατσιοπούλου με χρόνο 4:51:22, πέμπτη η Έλενα Καρατζά με χρόνο 4:54:26 και έκτη η Κατερίνα Χατζηρόδου με χρόνο 5:02:52. Πρώτος Μεγαρίτης δρομέας αναδείχτηκε ο Χριστόφορος Χριστοδούλου με χρόνο 4:25:33 ενώ πρώτη Μεγαρίτισσα δρομέας ήταν η Ευαγγελία Μήτσου με χρόνο 4:29:33.

Σε όλους τους δρομείς μετά τον τερματισμό τους, οι διοργανωτές έδωσαν αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό t-shirt , αναμνηστικό δίπλωμα και την «τσάντα του αθλητή» που περιείχε κορυφαία τοπικά προϊόντα των Μεγάρων ενώ τους προσέφεραν και ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Μεγαρέων κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης, κ. Κωσταντίνος Καράμπελας και κ. Κωνσταντίνος Φυλακτός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μαργέτης και κ. Στυλιανός Φρυγανάς οι οποίοι έκαναν και τις απονομές.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σπυρίδωνα Νικολάου στον Πρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο για τη συμμετοχή του στον 4ο Βυζαντινό αγώνα 50χλμ.

Η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και βοήθειά τους χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η επιτυχημένη πραγματοποίηση του 4ου Βυζαντινού αγώνα 50 χιλιομέτρων τους κάτωθι:
Τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη
Τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριο Κοσμόπουλο
Τους αντιδημάρχους Μεγαρέων κ. Ιερόθεο Πολυχρόνη, κ. Σταύρο Φωτίου του Νικολάου, και κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα
Τον διοικητή κ. Σπυρίδωνα Βαργιανίτη και τους τροχονόμους του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αττικής (τμήμα Μεγάρων)
Την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων.
Τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων
Την Εθελοντική ομάδα Μεγάρων «Κούρος»
Την Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών
Την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Μεγάρων – Νέας Περάμου
Το τοπικό τμήμα Μεγάρων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
Τον σύλλογο «Απόλλων Δυτικής Αττικής»
Τον σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς»
Τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν
Τον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο των Μεγάρων
Τους εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος»
Του εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων
Τους συμμετέχοντες δρομείς
Όλους τους εθελοντές που χωρίς την παρουσία τους η επιτυχής και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν αδύνατη.

Η Οργανωτική Επιτροπή ανανεώνει το ραντεβού με τους δρομείς για τον «5ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 50ΧΛΜ”.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button