Δ. Μεγαρέων: «Εγκρίθηκε η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 4 μήνες»

Δελτίο τύπου ενημερώνει ότι ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, με έγγραφό του (αριθμ.πρωτ: 22148.19.12.22) προς τον υπουργό Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον συναρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, το οποίο κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, αιτήθηκε την παράταση του προγράμματος οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας για τον Δήμο Μεγαρέων και ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι εγκρίνεται η παράταση για ακόμη τέσσερις μήνες.

Ο κ. Σταμούλης στο έγγραφό του ανέφερε τα εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι στον Δήμο έχουν προσληφθεί άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στο πλαίσιο της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα οποία καλύπτουν σημαντικές και επιτακτικές ανάγκες του Δήμου.
Το πρόγραμμα αυτό λήγει τέλος Ιανουαρίου 2023 και με δεδομένη τη σοβαρή υποστελέχωση του Δήμου, η αποχώρηση των υπόψη υπαλλήλων θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου και κατ’ επέκταση στις προς τους πολίτες προσφερόμενες υπηρεσίες.
Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, όπως παραταθεί το πρόγραμμα της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας και παράλληλα δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο, να προσλάβει άτομα, που θα καλύψουν τις ανάγκες, που έχουν προκύψει από τη σταδιακή αποχώρηση δεκάδων υπαλλήλων χωρίς την αναπλήρωσή τους».

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξεδόθη χθές, 23 Ιανουαρίου 2023 η παρακάτω ανακοίνωση:
«Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης παρατείνεται για τέσσερις (4) μήνες το πρόγραμμα “Προώθηση της Απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς”».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button