Υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για το Γ.Π.Σ. των Μεγάρων

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Μιχάλαρο, επισκέφτηκαν σε προγραμματισμένο ραντεβού τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Τσιρώνη, με μοναδικό θέμα συζήτησης την πορεία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Μεγάρων.

 

Πρωταρχικός σκοπός του Δημάρχου και του Προέδρου ήταν η συζήτηση και η εξέταση με τον Υπουργό για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το Γ.Π.Σ. και η επίσπευση της υπογραφής του από τον υπουργό κ. Τσιρώνη.

 

Η συνάντηση έγινε σε θαυμάσιο και πολύ δημιουργικό κλίμα. Ο Υπουργός γνώστης του θέματος και με μεγάλη διάθεση ολοκλήρωσης αυτού του στάσιμου για πολλά χρόνια Σχεδίου, παρουσία της αρμόδιας Δ/ντριας του Υπουργείου κυρίας Αγρίου ενημέρωσε το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο, με ιδιαίτερα φιλική και ειλικρινή διάθεση ότι οι ζητούμενες αλλαγές, που προτάθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της 21-4-2015 (Αριθμ. απόφασης 62/2015), έχουν περάσει και ενσωματώθηκαν στο νέο Γ.Π.Σ.

 

Το ολοκληρωμένο πλέον σχέδιο θα εξεταστεί πολύ σύντομα από την Μητροπολιτική Επιτροπή, έναν νέο θεσμό ο οποίος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά, κάνοντας έναρξη με την έγκριση του νέου Γ.Π.Σ. των Μεγάρων.

 

Στη συνέχεια το Γ.Π.Σ. θα υποβληθεί από την επιτροπή αυτή στον Υπουργό για την τελική υπογραφή.

 

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι αυθημερόν, όταν φτάσει στο γραφείο του θα το υπογράψει.

 

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ευχαρίστησαν θερμά τον Υπουργό τονίζοντας, ότι η συμβολή του στην ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του Γ.Π.Σ. των Μεγάρων ήταν πολύ σημαντική, με ουσία και πράξη και όχι με πολιτικές υποσχέσεις του παλιού καιρού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button