Αφιέρωμα στον Παντ. Βούλγαρη στο Αρχαιολογικό Μουσείο από τον Θέογνι

Η αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων μετατρέπεται σε θερινό σινεμά τον Σεπτέμβριο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις» και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων πραγματοποιούν αφιέρωμα στο έργο του βραβευμένου σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

 

Κάθε εβδομάδα θα προβάλλεται μία κινηματογραφική ταινία του σκηνοθέτη, στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Πρόγραμμα προβολών

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου: «Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου»

Τρεις παράλληλες καθημερινές κι ανθρώπινες ιστορίες, που διαδραματίζονται σε μια έρημη αυγουστιάτικη Αθήνα. Ο Βούλγαρης καταγράφει καθημερινές πράξεις ανθρώπων, και με μια μοναδική ευαισθησία και τρυφερότητα ανατέμνει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

 

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου: «Όλα είναι δρόμος»

Ένας αρχαιολόγος που ο φαντάρος γιος του αυτοκτόνησε στο φυλάκιο, ένας θηροφύλακας που μιλάει τη γλώσσα των πουλιών και ένας επιπλοποιός που τα σπάει σ' ένα σκυλάδικο, επειδή τον εγκατέλειψε η γυναίκα του.

 

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου: «Νύφες»

Το 1922, η Νίκη, μοδίστρα από τη Σαμοθράκη, σαλπάρει για την Αμερική, μαζί με 700 άλλες “νύφες της φωτογραφίας” από τα Βαλκάνια, που έχουν παντρευτεί δι' αλληλογραφίας. Στο καράβι ερωτεύεται έναν Αμερικανό φωτογράφο και διχάζεται ανάμεσα στα συναισθήματα και τις οικογενειακές υποχρεώσεις της.

 

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου: «Μικρά Αγγλία»

Στην Άνδρο της δεκαετίας του ’30, η Μίνα, σύζυγος ναυτικού που λείπει διαρκώς σε ταξίδια, παντρεύει την κόρη της Όρσα με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον ορφανό υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Όταν όμως ο τελευταίος γίνει περιζήτητος καπετάνιος, θα παντρευτεί τη μικρότερη κόρη της Μίνας, τη Μόσχα, αναστατώνοντας έτσι επικίνδυνα την οικογενειακή καθημερινότητα.

 

Οι προβολές των ταινιών ξεκινούν στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button