Γ. Μιχάλαρος: «Ανούσια και άστοχη καταγγελία. Μια πράξη για το θεαθήναι»

Κύριε Διευθυντά,

 

Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι οι συνεχόμενες και πολλές φορές ανούσιες πολιτικές διαμάχες, σε τοπικό επίπεδο, δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα βλάπτουν τον τόπο.

               

Όμως μετά από ένα σοβαρό γεγονός που είχε να κάνει με την διαγραφή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κλεάνθη Βαρελά από την Δημοτική Ομάδα της Παράταξης του κ. Μαρινάκη, ο πρ. Δήμαρχος έκανε μια πολύ βιαστική και άστοχη καταγγελία, τόσο για τον Δήμαρχο, κ. Γρηγόρη Σταμούλη, όσο και για εμένα ως Πρόεδρου του Δ.Σ.

               

Μας κατήγγειλε, ως ηθικό αυτουργό τον Δήμαρχο και ως φυσικό αυτουργό εμένα, για λογοκρισία και καταστρατήγηση (άκουσον-άκουσον) της έννοιας της Δημοκρατίας και της Ελευθερία του λόγου και των ιδεών.

               

Επειδή αυτή η «καταγγελία» έχει χαρακτήρα έντονα Πολιτικό. Επειδή στο Δημοκρατικό μου «πιστεύω» δεν έχει καμία θέση η Λογοκρισία. Επειδή η καταστρατήγηση της Δημοκρατίας και η «χαλιναγώγηση» της Ελευθερίας του λόγου είναι όχι μόνο κόκκινη γραμμή για εμένα, αλλά και μετατόπιση του «θεμέλιου λίθου» της Δημοκρατίας προς ακραίους πολιτικούς χώρους, κρίνω άκρως απαραίτητο με την παρούσα επιστολή να υπερασπιστώ, αφ’ ενός μεν τον θεσμό του Προέδρου του ΔΣ, που σήμερα κατέχω και αφ’ ετέρου την ταπεινότητά μου γράφοντας τούτες τις λίγες αράδες προς ενημέρωση των αναγνωστών που διάβασαν την καταγγελία.

               

Στο ΔΣ της 11ης Αυγούστου του 2015, σε μία από τις πιο κρίσιμες και σημαντικές Συνεδριάσεις των τελευταίων ετών, ψηφίστηκε με πλειοψηφία 22 ψήφων έναντι 23 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων η «σύναψη δανείου από το Τ.Π & Δανείων», για την ισοσκέλιση του Προϋπολογισμού του Δήμου μας για το έτος 2015.

               

Άπαντες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (20) και 2 της αντιπολίτευσης, ο κ. Κλ. Βαρελάς και κ. Ιωάν. Μιχάλαρος ψήφισαν θετικά.

               

Όλοι γνώριζαν ότι η λήψη Δανείου ήταν «μονόδρομος» για την λειτουργία και υπόσταση του Δήμου. Εάν δεν ψηφιζόταν το Δάνειο, ο Δήμος αδυνατώντας να λειτουργήσει, με μαθηματική ακρίβεια οδηγείτο σε «επιτήρηση», κάτι το πολύ δυσάρεστο για το μέλλον του.

               

Πάμε τώρα στα γεγονότα της καταγγελίας.

               

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία ολοκληρώθηκε περίπου στις 23.00 ώρα της 11/8/2015.

               

Η συνεδρίαση του ΔΣ έληξε στις 23.30. Γύρω στις 23.10 με 23.15 έλαβα στο Προεδρείο επιστολή του πρώην Δημάρχου κ. Μαρινάκη (απουσίαζε από την Συνεδρίαση), με την οποία διέγραφε από την Δημοτική του ομάδα τον κ. Κλεάνθη Βαρελά.

               

Την επιστολή έφερε στο προθάλαμο του Δημοτικού Συμβουλίου συγγενικό πρόσωπο του πρ. Δημάρχου και την παρέδωσε σε κλητήρα του Δήμου, η οποία αμέσως μου την παρέδωσε λέγοντάς μου: «Κύριε Πρόεδρε την στέλνει ο πρ. Δήμαρχος».

               

Σε μία γρήγορη ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Δήμαρχο αποφασίσαμε να μην διαβαστεί στο παρόν ΔΣ, εφ’ όσον αυτό δεν προβλέπεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του ΔΣ, δεν εζητήτο στην επιστολή και δεδομένου ότι ο κ. Βαρελάς είχε ήδη αποχωρήσει (για προσωπικούς του λόγους) από την αίθουσα του ΔΣ.

               

Τώρα. Είναι απορίας άξιον. Γιατί τόση βιασύνη από τον κ. Μαρινάκη; Πώς, που και με ποιο τρόπο συγκάλεσε σε πέντε λεπτά την υπόλοιπη Δημοτική του Ομάδα και έλαβε την απόφαση της διαγραφής;

               

Αναρωτήθηκα. Τι σκοπό θα επετύγχανε η ανάγνωση της επιστολής σε ένα τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα, όταν μάλιστα απουσίαζαν και αυτοί που διέγραφαν και αυτός που διεγράφετο.

               

Αυτά ήταν αγαπητοί αναγνώστες με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τα γεγονότα της «Λογοκρισίας» της καταστρατήγησης της Δημοκρατίας!!! Και της ελευθερία του «Λόγου και των Ιδεών» για τα οποία μας κατήγγειλε ο κ. Μαρινάκης.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

               

Κλείνοντας την επιστολή μου θέλω να τονίσω δύο «πράγματα».

 

Πρώτον. Να επαινέσω την παρουσία, την στάση και την απόφαση των δύο συνάδελφων  της αντιπολίτευσης κ.κ. Κλ. Βαρελά και Ι. Μιχάλαρου για το πραγματικό ενδιαφέρον τους για το μέλλον του Δήμου και για την «αντρίκια» παρουσία και ψήφο τους στο ΔΣ.

 

Δεύτερον. Να καυτηριάσω την στάση και την απόφαση των υπολοίπων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου των συνδυασμών του κ. Μαρινάκη και του κ. Μπερδελή,  για την απόχη τους από την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση. Φυσικά δεν ξεχνώ ότι 11 Αυγούστου είναι το επίκεντρο των διακοπών, αλλά η μεγάλη ανάγκη δεν μπορούσε να περιμένει.

               

Προσωπικά πίστευα στην επικράτηση της λογικής και την θετική ψήφο στο δάνειο και κάποιων άλλων αγαπητών μου συνάδελφων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι γνώριζαν καλά το πρόβλημα, ότι δηλ. δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος χωρίς Προϋπολογισμό, εφ’ όσον είχαν συμμετάσχει κατά το παρελθόν στη Διοίκηση, ως Αντιδήμαρχοι ή Πρόεδροι Νομικών Προσώπων. Με διέψευσαν.

               

Στον αντίποδα της επιστολής προσθέτω και τούτο: Η οποιαδήποτε κατηγορία ή καταγγελία, έχει νόημα, ουσία και βαρύτητα, αν κριθεί: για ποιο λόγο έγινε, τι υπόθεση αφορούσε, ποιο σκεπτικό είχε, σε ποιόν ή ποιους απευθύνεται, και το κυριότερο ποιος ή ποιοι την κάνουν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button