“Είναι επιτακτική ανάγκη η Εθνική Ενότητα και η ομοψυχία” τονίζει ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης

Και εφέτος, όπως κάθε χρόνο,  θα γιορταστεί και στο Δήμο μας, όπως σε όλη την Ελλάδα η διπλή εορτή της Εθνικής μας παλιγγενεσίας με πανηγυρική εκδήλωση, που θα γίνει το βράδυ της Παραμονής (Τρίτη 24 Μαρτίου ώρα 7μ.μ.) στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων, με Ομιλητή τον γνωστότατο Πολιτικό επιστήμονα – Συγγραφέα και Βουλευτή κ. Κώστα Ζουράρι και ανήμερα το πρωϊ, 25 Μαρτίου με Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Μητροπόλεως Μεγάρων, και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Νέας Περάμου, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και των Συλλόγων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Για την σημασία και το νόημα αυτής της μεγάλης Εθνικής μας εορτής, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης  αναφέρει:

 

«Την επόμενη εβδομάδα εορτάζουμε με εθνική υπερηφάνεια την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την παλιγγενεσία των ελλήνων και ταυτόχρονα  με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

 

Διπλή εορτή. Γιορτή της Θρησκείας αλλά και της πατρίδας.

 

Τι μεγάλη τιμή για τους Ελληνες και την Ελλάδα αλήθεια το ταίριασμα αυτό της φωνής του Αρχαγγέλου με τη φωνή του επαναστατημένου λαού!

 

Πριν από 2015 χρόνια ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε στην  ταπεινή κι ενάρετη κόρη από τη Ναζαρέτ, την Παρθένο Μαρία, το πανανθρώπινο μήνυμα ότι “ θα γεννήσει τον Υιό του Θεού που θα σώσει τους ανθρώπους από τη σκλαβιά της αμαρτίας”.

 

Πριν από 194 χρόνια τέτοιες μέρες οι Ελληνες διάλεξαν να σώσουν την πατρίδα τους και να σηκώσουν το λάβαρο της Επανάστασης ενάντια στον Τούρκο κατακτητή  ζητώντας από τα βάθη της καρδιάς τους “Ελευθερία ή Θάνατο”.

 

Η 25η Μαρτίου εφέτος έχει σπουδαία σημασία και μεταδίδει το μήνυμα του δυναμισμού των Ελλήνων,  που όποτε  ενωμένοι αγωνίζονται για το κοινό καλό και το καλό της  χώρας, νικούν  θριαμβευτικά.

 

Σήμερα είναι σίγουρο ότι ο λαός στο σύνολό του  βιώνει συνθήκες υπέρμετρης πίεσης.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button