Απάντηση στον Γρ. Σταμούλη για τη Νέα Πέραμο

Το πολιτικό ήθος του κ. Σταμούλη είναι γνωστό, η προσπάθειά του να στηρίζει κάθε φωνή που στρέφεται ενάντια στο Δήμο για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα, οι καθημερινές δημόσιες παρεμβάσεις του που στοχεύουν στο διχασμό και την ισοπέδωση είναι επίσης γνωστές. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι οι προτάσεις του για την βελτίωση του τόπου.

Στην τελευταία του δημόσια παρέμβαση ο κ. Σταμούλης αναπτύσσει …τις  ιδέες του για τη Νέα Πέραμο.

Στις περίπου 700 λέξεις της νέας παρέμβασής του, τον βλέπουμε να σηκώνει το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα, να εμφανίζει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των υπερ-φορολογούμενων πολιτών και να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για ψηφοθηρικούς λόγους τις κρατικές περικοπές που ξεπερνούν το 60%, υπό το βάρος των οποίων η διοίκηση του δήμου είναι αναγκασμένη να λειτουργεί.

Ο κ. Σταμούλης καταριέται τον Καλλικράτη, αφήνει να εννοηθεί ότι εάν οι δημότες τον ψηφίσουν θα τον καταργήσει και στη συνέχεια ασκεί την ισοπεδωτική τακτική του με στείρα αρνητική κριτική απέναντι σε κάποια από τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη Νέα Πέραμο τα τελευταία τρία χρόνια.

Το πόσο «σοβαρή» είναι η κριτική του, το πόσο επιδερμικά αντιμετωπίζει τα δημόσια θέματα και με πόσο λαϊκισμό αντιμετωπίζει τα σοβαρά ζητήματα φαίνεται από το γεγονός ότι μιλώντας για το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου, λέει ότι «ο εργολάβος μάλλον είναι απλήρωτος και είναι άγνωστο, εάν θα πληρωθεί ποτέ». Ο (μάλλον) υπεύθυνος κ. Σταμούλης δεν ξέρει και αναρωτιέται δημόσια για το αν έχει πληρωθεί ο εργολάβος, αλλά η άγνοιά του δεν τον εμποδίζει να βγάζει συμπέρασμα και να καταλήγει ότι ο εργολάβος δεν θα πληρωθεί ποτέ!

Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Σταμούλη και το πολιτικό του ήθος. Και για να είναι συνεπής και με την πολιτική του απρέπεια, επιτίθεται για άλλη μία φορά στον Δήμαρχο κατηγορώντας τον για την οικονομική κρίση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τις περικοπές, την αποψίλωση των κρατικών υπηρεσιών και για τα προγράμματα που επιβάλλει η τρόικα!

Δεν επιθυμούμε να κρίνουμε τους αντιπολιτευτικούς τακτικισμούς του κ. Σταμούλη, αυτή είναι δουλειά του εκλογικού σώματος που σύντομα θα καταγραφεί επίσημα. Όμως, είναι εντυπωσιακό ότι σε μία ακόμη παρέμβαση, ο κ. Σταμούλης, την ώρα που εμφανίζεται ως ο «υπερασπιστής» της Νέας Περάμου, αδυνατεί να καταθέσει έστω και μία πρόταση από το «σχέδιό» του για τη Νέα Πέραμο. Το μόνο που λέει είναι ότι θα σκύψει με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια στα προβλήματα της Νέας Περάμου, αλλά το τι θα κάνει θα μας το πει μετά τις εκλογές.

Ο «υπερασπιστής» της Νέας Περάμου κ. Σταμούλης εκτός από το γεγονός ότι κρύβει και μας φυλάει για έκπληξη τις προτάσεις του, φαίνεται ότι ξεχνάει και κρύβει κάποια σημαντικά δεδομένα της σχέσης του με τη Νέα Πέραμο.

Όταν βρέθηκε σε θέση ευθύνης και με θεσμικό ρόλο όπου μπορούσε να συμβάλλει στα ζητήματα της Νέας Περάμου, και επειδή μιλάει για σπατάλες, ξεχνάει ή δεν θέλει να θυμάται ότι δαπανούσε δημόσιο χρήμα για δεξιώσεις προετοιμασίας του πολιτικού του προφίλ και σε αυτές τις δεξιώσεις απέκλειε Νέο Περαμιώτες και έδινε βαρύτητα σε προσκεκλημένους από τα Μέγαρα με την ελπίδα ότι θα του χρησίμευαν στην πολιτική του καριέρα.

Ο κ. Σταμούλης ξεχνάει ότι υποχρέωνε τους στρατιώτες της Σχολής να πηγαίνουν στα Μέγαρα και να μην παραμένουν στη Νέα Πέραμο, όταν έπαιρναν άδεια εξόδου, θεωρώντας επίσης ότι αυτό θα βοηθήσει την πολιτική του σταδιοδρομία.

Ο κ. Σταμούλης που φαίνεται ότι το μόνο που ξέρει να κάνει και το μόνο του σχέδιο

είναι να εκμεταλλεύεται την εκάστοτε συγκυρία, δεν θα μπορούσε τότε να φανταστεί ότι η συνένωση των δύο δήμων θα έμπαινε εμπόδιο στις εκλογικές του σκοπιμότητες και πιστεύει ότι οι Νέο Περαμιώτες ξεχνάνε.

Ο κ. Σταμούλης ξεχνάει επίσης ή δεν γνωρίζει ότι μετά τη συνένωση των δύο δήμων, η Διοίκηση εξίσωσε τα Δημοτικά Τέλη και το αποτέλεσμα ήταν ότι οι κάτοικοι της Νέας Περάμου είδαν τα Δημοτικά Τέλη να μειώνονται κατά 70% σε σχέση με αυτά που πλήρωναν πριν τη συνένωση!

Ο κ. Σταμούλης ξεχνάει ότι θα μπορούσε να είχε προσφέρει στο λαό της Νέας Περάμου από τη θέση του διοικητή της Σχολής Πυροβολικού στην επίλυση του μείζονος θέματος για τον τόπο, αυτού της διάνοιξης του πεζόδρομου νότια της Σχολής.

Ουδέποτε συναίνεσε, καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του ως διοικητής της Σχολής Πυροβολικού στο δίκαιο αίτημα των δημοτών της Νέας Περάμου και σήμερα που η διοίκηση μας δίνει λύση, προσπαθεί να υποβαθμίσει τη μεγάλη αυτή επιτυχία και να υποδαυλίσει την προσπάθεια μας.

Σήμερα έρχεται και ενδιαφέρεται ξαφνικά για τον …παραμελημένο λαό της Νέας Περάμου!

Ο κ. Σταμούλης ξεχνάει επίσης ότι η διοίκηση και ο Δήμαρχος αγωνίζονται για τα συμφέροντα της πόλης και μπροστά στα συμφέροντα του ενιαίου δήμου συγκρούονται με όποιον στέφεται ενάντια στο δήμο, συμπεριλαμβανομένων υπουργών της Κυβέρνησης, διορισμένων εκπροσώπων της, αλλά κυρίως η διοίκηση συγκρούεται με τον παραλογισμό και τον λαϊκισμό που εσείς κ. Σταμούλη με συνέπεια εκπροσωπείτε.

Μπορεί εσείς κ. Σταμούλη να εμφανίζεστε επιλεκτικά με μειωμένη ικανότητα μνήμης, αλλά οι πολίτες του ενιαίου δήμου και ιδιαίτερα της Νέας Περάμου δεν είναι λωτοφάγοι…

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button