Ι. Πολυχρόνης: «Σε ειδική προστασία Εκάλη Ν. Ερυθραία αλλά τα Μέγαρα όχι»

Ανάρτηση πριν από λίγο του αντιδημάρχου Μεγαρέων κ. Ιερόθεου Πολυχρόνη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρεται σε απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και διανεμήθηκε εσωτερικώς στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, στη Γενική Διεύθυνση Συντονισμού και στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 10 Μαΐου 2021 και κηρύττει σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχές και δήμους της Αττικής.

Ο κ. Πολυχρόνης γράφει με αφορμή την απόφαση αυτή:

«Στις 10 Μαΐου οι αρμόδιοι αποφασίζουν την κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχές και δήμους της Αττικής. Στις 20 Μαΐου καίγεται το ομορφότερο δάσος της. Στις 25 Μαΐου έρχονται τα εναέρια μέσα για να καλύψουν την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε ομως 1 Μαΐου. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά και πάντα την πληρώνουν οι «πίσω αυλές». Όχι όμως η Εκάλη και η Νέα Ερυθραία καθώς και άλλες περιοχές που βρίσκονται μέσα στη σχετική λίστα. Παραθέτω την απόφαση που έχει αναρτηθεί στο διαύγεια».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Πολυχρόνη και ερωτηθείς για το ύφος και τον σκοπό των λεγομένων του, απάντησε πως η ανάρτησή του επέχει θέση ευλόγου απορίας, καθώς κρίνει «πως καλώς επελέγησαν όλες οι περιοχές των Δήμων της απόφασης ως περιοχές αυξημένης προστασίας, αλλά δεν εξηγήθηκε επαρκώς και ίσως ούτε και πρόκειται να εξηγηθεί στο μέλλον, πώς η Γενική Διεύθυνση Συντονισμού και η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ΔΕΝ συμπεριέλαβαν και τον Δήμο Μεγαρέων στις αυξημένου κινδύνου – και άρα χρήζουσα προστασίας – περιοχές!».

Δεδομένων των λίαν καταστροφικών αποτελεσμάτων και συνεπειών – για τον Δήμο μας – της πυρκαγιάς της 19ης Μαΐου, «πώς ένα τέτοιο δάσος ενός Δήμου της Αττικής είναι δυνατόν να ΜΗΝ είναι στις προτεραιότητες Ειδικής Κινητοποίησης;» Διερωτάται ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων.

Η απόφαση:

9ΡΓΞ46ΜΤΛΒ-Τ4Ψ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button