Γρ. Σταμούλης: «Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων πρέπει να γίνει Κέντρο Αναφοράς για τον κορωνοϊό»

Με έγγραφο αίτημα προς τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, επιμένει να γίνει το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, Κέντρο Αναφοράς για τον κορωνοϊό, με έγγραφο αίτημα στον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό, όπως αναφέρει δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου. Συγκεκριμένα:

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης μετά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το πρωϊ, στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, απέστειλε έγγραφο στον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό, (αριθμ. Πρωτ: 2920/22.9.2021) με το οποίο αιτείται να εγκριθεί άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων ως Κέντρου Αναφοράς covid – 19.

Στο ως άνω έγγραφο ο δήμαρχος αναφέρει:
« Κύριε Διοικητά
Σας γνωρίζουμε, ότι τον Μάρτιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και με την προοπτική, ότι το Κ.Υ. Μεγάρων θα γίνει κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό, ο δήμος δημιούργησε, σε συνεργασία με το Κ.Υ Μεγάρων, εντός του κτιρίου αυτού, χώρο για την υποδοχή και την εξέταση υπόπτων κρουσμάτων κορονοϊού.
Δυστυχώς όμως το Κ.Υ Μεγάρων δεν συμπεριελήφθη στα κέντρα αναφοράς για τον κορωνοϊό, που ανακοινώθηκαν τότε.

Με το σχετικό, από τις 21 Οκτωβρίου 2020, είχαμε επισημάνει την ανάγκη, όπως το Κ.Υ Μεγάρων γίνει κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό και να διενεργούνται σε αυτό τα σχετικά τεστ. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κρίνεται αδήριτη η ανάγκη να ικανοποιηθεί το παραπάνω αίτημα.

Παρακαλούμε, όπως προβείτε στις άμεσες και αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου το Κ.Υ Μεγάρων να γίνει κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό, για να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες του δήμου, να κάνουν δωρεάν τα τεστ κορωνοϊού σε αυτό.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ικανοποιήσετε, το ταχύτερο δυνατόν, το δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Μεγαρέων, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το πρωί, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων προκειμένου να δει από κοντά την εξέλιξη του προγράμματος των εμβολιασμών.

Εκεί μίλησε με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Ιωαννίδου και με τους γιατρούς, που ασχολούνται με την υλοποίηση του προγράμματος των εμβολιασμών.

Μετά από την επίσκεψή του αυτή ο κ. Σταμούλης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ήλθα σήμερα εδώ στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και μίλησα με την διευθύντρια και με τους γιατρούς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών και εκφράζω την ικανοποίησή μου για την άψογη διαδικασία με την οποία σε καθημερινή βάση εμβολιάζονται 48 συμπολίτες.
Ελπίζω σύντομα να υπάρξει δυνατότητα εμβολιασμού μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών από τα δύο εμβολιαστικά κέντρα, που ήδη λειτουργούν στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο Υγείας, γεγονός που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αγοραζομένων από την Κυβέρνηση εμβολίων, να προσληφθούν σύντομα οι δύο γιατροί σύμφωνα με την προκήρυξη που υπάρχει και επιπροσθέτως να εγκριθεί άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και ως Κέντρου Αναφοράς κρουσμάτων κορωνοϊού.

Διαπίστωσα ιδίοις όμασι την τιτάνια προσπάθεια, που καταβάλλεται από το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Κέντρου Υγείας Μεγάρων εκφράζοντας την ευαρέσκειά μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button