Έκτακτη συνεδρίαση Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μεγαρέων

Σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 14:30 συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, το Τοπικό Συντονιστικό Οργανο (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας , στο Δημαρχείο Μεγάρων, με αντικείμενο συζήτησης την λήψη μέτρων αντιμετώπισης των εκτάκτων καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ και τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας “Ξενοφών” την περιοχή μας τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Φυλακτός, ο κ. Βαγγέλης Γκιώνης, Υποστράτηγος ε.α. άμισθος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου και υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κολάτας, εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μεγάρων και εκπρόσωποι του Δασαρχείου, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Σχολής Πυροβολικού,του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγάρων και των Εθελοντικών οργανώσεων Α.Ο.ΚΟΥΡΟΣ και Ο.Ε.Μ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν όλες οι περιπτώσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης μετά στη συνεδρίαση τόνισε:
« Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα συζητήσαμε εκτενώς το θέμα και αναφερθήκαμε σε όλες τις παραμέτρους προκειμένου όλοι (Δήμος, Πυροσβεστική, Στρατός, Αστυνομία και Εθελοντές ) να είμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση προκειμένου να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.
Τα μέτρα που λάβαμε είναι προληπτικά και δεν σημαίνουν ότι σίγουρα θα υπάρξουν έντονα δυσμενή καιρικά φαινόμενα αλλά εμείς πρέπει να είμαστε και θα είμαστε βεβαίως προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να παρέμβουμε άμεσα όπου και όταν χρειαστεί.
Όλες οι συναρμόδιες Υπηρεσίες και εμπλεκόμενοι φορείς θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσμενή κατάσταση.
Βέβαια καλό θα είναι οι πολίτες να έχουν την προσοχή τους και να μην μετακινούνται άσκοπα μέχρι να περάσει το φαινόμενο.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button