Γρ. Σταμούλης: «Οι αγρότες Μεγάρων να αντιμετωπιστούν όπως οι αγρότες της πυρόπληκτης Εύβοιας»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, με σχετικό έγγραφό του (αριθμ.πρωτ: 109/15.2.22) προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη που κοινοποιείται στους βουλευτές της περιοχής Δυτικής Αττικής κ.κ. Γιώργο Κώτσηρα υφυπουργό Δικαιοσύνης, Μπούρα Αθανάσιο αντιπρόεδρο της Βουλής, Λιάκο Ευάγγελο γραμματέα της Βουλής και Τσίπρα Γεώργιο, ζητά να ενταχθούν και οι πυρόπληκτοι αγρότες του Δήμου Μεγαρέων στην επιδότηση με 85%, όπως και οι αγρότες της πυρόπληκτης Εύβοιας.

Στο εν λόγω έγγραφο ο κ. Σταμούλης αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε, ότι η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τον Σχίνο του Δήμου Λουτρακίου στις 19 Μαΐου 2021, εισήλθε από τις 03:00 της 20ης Μαΐου στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων και κατέκαψε μία τεράστια έκταση 70.000 περίπου στρεμμάτων στα Γεράνεια Όρη, δημιουργώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και ζημιές στα δάση, στις αγροτικές καλλιέργειες, σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε γεωργικά μηχανήματα και σε σπίτια, σε διάφορους οικισμούς εντός των ορίων του Δήμου μας.

Ο αγροτικός τομέας αποτελεί τον βασικό πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας και οι αγρότες της περιοχής είναι αυτοί, οι οποίοι υπέστησαν και τις σοβαρότερες συνέπειες από την υπόψη πυρκαγιά.

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, όπως και οι αγρότες του Δήμου Μεγαρέων ενταχθούν, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης και της δικαιοσύνης, στο ποσοστό επιδότησης του 85%, όπως και οι αγρότες της πυρόπληκτης Εύβοιας.

Με τη βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button