Λαϊκή Συσπείρωση: Βασικές θέσεις και κορμός ψηφοδελτίου

Οι ενιαίες εκλογές για Δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια, Περιφερειάρχες, Περιφερειακά Συμβούλια και Ευρωκοινοβούλιο εξυπηρετούν μια ενιαία πολιτική η οποία έχει ως αφετηρία την Ευρωπαϊκή Ένωση και καταλήγει στην πορεία της μέχρι και τους Δήμους, πολιτική η οποία έχει έναν και μοναδικό στόχο: με ποιον τρόπο θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των λίγων.

 

Όλα τα παραδείγματα της πολιτικής, το νερό, η καθαριότητα, η πρόνοια, η υγεία, η παιδεία, αυτό καταδεικνύουν. Η κεντρική διοίκηση, το κράτος, κόβει κονδύλια από τους Δήμους και τον Δήμο μας βέβαια, με σκοπό οι Δήμοι να βγουν στο κυνήγι χορηγών ή να εμπορευματοποιήσουν τις υπηρεσίες τους, ώστε ο λαός να πληρώνει και κάποιοι να κερδοσκοπούν. Επομένως στις φετινές ενιαίες εκλογές, ο λαός είτε ενιαία με μια ψήφο θα εγκρίνει αυτήν την πολιτική, που εφαρμόζεται από τους εκφραστές του κεφαλαίου, είτε θα την καταδικάσει και θα ζητήσει το δίκιο του. Δεν πρέπει να ξεγελαστεί τώρα από πρόσωπα που δήθεν ξαφνικά ανακάλυψαν την κακή Ευρωπαϊκή Ένωση, τον κακό Καλλικράτη, πρόσωπα που μέχρι χθες τον υμνούσαν και μετά τις εκλογές θα συνεχίσουν να τον υμνούν.

 

Δεν είναι δυνατόν ένας Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης να καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό, ότι δηλαδή η Ε.Ε. μέσω ΕΣΠΑ δίνει σήμερα χρήματα στον λαό, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του, ιδιαιτέρως όταν γνωρίζουν πως αυτά τα χρήματα είναι πρώτον του λαού και έχουν προέλθει από τον ίδιο τον λαό και δεύτερον, δίνονται με αντάλλαγμα την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των λίγων. Πολλά είναι τα παραδείγματα! Η καθαριότητα, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», κοινωνικοί συνεταιρισμοί, η πρόνοια οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και βέβαια και το παράδειγμα που είχαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με τον Ηρόδωρο, κατάσταση η οποία οδήγησε σε παραίτηση την πρόεδρο του, κα Μαυροειδή.

 

Εμείς καλούμε το λαό να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελος του και όχι θεατής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, εναλλαγής κυβερνήσεων «εντός των τειχών και των δεσμών», που το μόνο «νέο» που φέρνουν είναι νέες αυταπάτες, νέες απογοητεύσεις για νέα χαμένα χρόνια. Όμως μπορούμε να δυναμώσουμε την αντίσταση του λαού, όσο κι αν κάποιες φορές φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο! Η πρόταση για ισχυροποίηση του ΚΚΕ στο Δήμο, στις Περιφέρειες στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τα προβλήματα του λαού μας, απαντά με αισιοδοξία, χωρίς ηττοπάθεια, στην ίδια την δυναμική που μπορεί να δώσει ο αγώνας του λαού. Σήμερα η πρόταση μας είναι ο μόνος δρόμος προς την ισχυροποίηση της Λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας, ώστε να γίνει ικανή να διεκδικήσει δικαιώματα και θέσεις, ώστε να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να γίνει πράξη ο στίχος του ποιητή «εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία». Προβάλλει μέσα από την καθημερινότητα και την πραγματικότητα του λαού μας η ανάγκη για μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση και σαφώς το βάρος πέφτει στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε Δήμο, Περιφέρεια, Ευρωκοινοβούλιο.

 

Γιατί τα συμφέροντα των πλουσίων έχουν εκφραστές παλιούς, όπως Η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ που είναι σήμερα κυβέρνηση, αλλά και αυτούς που πουλάνε αυταπάτες, ότι δήθεν μπορούν οι πλούσιοι να γίνουν φιλεύσπλαχνοι και να βοηθήσουν τον λαό και όχι τα κέρδη τους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και τα άλλα λουλούδια που φυτρώνουν από την τηλεόραση. Στόχος του ΚΚΕ δεν είναι να παίζει τον ρόλο της εντός των τειχών αντιπολίτευσης στο Δήμο, στις Περιφέρειες, στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο στόχος του ΚΚΕ είναι να συγκεντρώσει δυνάμεις, λαϊκές δυνάμεις, να τις ενώσουμε στην πάλη για την ανατροπή, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και στις ενώσεις τους που εξαθλιώνουν τους λαούς. Στόχος είναι να ανοίξει τώρα κιόλας ο δρόμος ώστε να έρθει ο λαός στην εξουσία. Μπροστά στη μάχη των εκλογών απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όλους εκείνους που βρεθήκαμε στους αγώνες, σε εκείνους που από την πείρα τους έβγαλαν συμπεράσματα, όπου και αν ανήκουν ιδεολογικά, στους ριζοσπάστες αριστερούς, σε όλους εκείνους που τον Ιούνη του 2012 δεν στήριξαν το ΚΚΕ. Τους καλούμε να συλλογιστούν και να απαντήσουν στα εξής: Η αποδυνάμωση του ΚΚΕ, βοήθησε ή χειροτέρεψε τις δυνάμεις του κινήματος; Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση μήπως μεταφράστηκε σε άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στην κυβέρνηση ώστε να ανακοπούν μέτρα ή να καθυστερήσουν; Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε! Με τα λαϊκά συμφέροντα ή με τα συμφέροντα των πλουσίων;

 

Και απαντάμε σε όλους εκείνους που σήμερα καλλιεργούν απογοήτευση στον λαό και τον καλούν να κάτσει ήσυχα γιατί τα αφεντικά είναι ισχυρά και δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, παρά μόνο εάν προσκυνήσουμε τους σύγχρονους αφεντάδες, με τους στίχους του Βάρναλη:

 

“Θα’ναι μαζί σου η γνώμη

Κι η πληρωμένη γνώμη!

Πέτα την ανθρωπιά σου

Κι απ’τον αφέντη πιάσου

Κι άμα σε φτύνει αυτός,

Να κάθεσαι σκυφτός

Και θα’ χεις τα πρωτεία

Στη σάπια κοινωνία”

 

Οι άλλοι συνδυασμοί, χωρίς βέβαια να τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι, ανταγωνίζονται για το ποιος έχει τις καλύτερες προτάσεις, όλες βέβαια μέσα σε αυτούς τους νόμους, νόμοι που δίνουν μεγαλύτερα κέρδη στους λίγους και μεγαλύτερη φτώχεια στους πολλούς. Παράδειγμα; Τώρα όλοι αναθεματίζουν τον Καλλικράτη και του φορτώνουν όλα τα δεινά του Δήμου. Είναι έτσι όμως; Ο Καλλικράτης, ή ότι άλλο γίνει μετά τις εκλογές, είναι ένα ακόμα κομμάτι της πολιτικής τους, που στοχεύει στην εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Αντί όμως να συγκρουστούν με αυτήν την πολιτική, στα προγράμματα τους μιλάνε για όμορφες πόλεις, με σύγχρονα ιατρεία, γήπεδα για όλους, πολιτιστικά κέντρα για τον λαό, ειδικά σχολεία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Και εμείς βέβαια απόλυτα συμφωνούμε! Έτσι πρέπει να είναι οι πόλεις! Τι κρύβουν εκείνοι όμως; Όλα αυτά μπορούν να γίνουν ένα στηρίζονται στο κέρδος των λίγων; Εμείς το λέμε ξεκάθαρα πως εκείνοι που θα τα έχουν θα οικονομάνε περισσότερο, ενώ όσοι δεν τα έχουν θα πεθαίνουν στους δρόμους.

 

Ο συνδυασμός του κ Μαρινάκη που στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία, είναι ο βασικός υποστηρικτής αυτής της πολιτικής. Για όσα ευαγγελίζεται ότι έκανε ή ότι θα κάνει, όπως για το νερό και την αποχέτευση, έχουν όλα να κάνουν με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, για αυτό γίνονται έργα, ώστε να χαριστούν μετά στα μεγάλα συμφέροντα και ο λαός που θα έχει πληρώσει για όλα αυτά θα πει το νερό νεράκι! Γίνεται τώρα ένα γηροκομείο, το οποίο δεν εντάχθηκε στο Υπουργείο Υγείας και θα καταλήξει μια κερδοφόρα επιχείρηση, εκμεταλλευόμενη τους γέροντες, όσους έχουν βέβαια ένα εισόδημα. Να μην αναφέρουμε βέβαια το νερό στην Κινέττα ή στον τομέα της υγείας, τα δημοτικά ιατρεία, που είναι ασπιρίνη στον καρκινοπαθή! Ο συνδυασμός του κ. Σταμούλη, ενώ λέγεται ανεξάρτητος, το μόνο βασικό που αναδεικνύει προς τα έξω, είναι ότι εκείνος θα μπορέσει να κάνει πιο διαφανή διαχείριση σε αυτήν την πολιτική που εφαρμόζει σήμερα ο κ Μαρινάκης. Ο συνδυασμός του κ Μπερδελή, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, έχει υπερκεράσει στις προτάσεις τον κ Μαρινάκη, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζεται βέβαια, δηλαδή την πολιτική της μεγαλύτερης λιτότητας στο Δήμο, γιατί έχουμε κρίση. Ο συνδυασμός του κ Μιχάλαρου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέει το ρητό «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Δηλαδή κατακεραυνώνει τους κακούς που ευθύνονται για όλα μας τα προβλήματα, αλλά να πάμε να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα με όλους αυτούς τους κακούς. Με όλους να τα έχουμε καλά! όταν γνωρίζεις τον αντίπαλο μπορείς να του συμπεριφερθείς ανάλογα, εκείνον όμως που σου κάνει τον φίλο, στην πράξη όμως σε προδίδει, δυσκολεύεσαι να τον αντιμετωπίσεις και να τον αναγνωρίσεις. Ενώ δεν είναι ίδιοι οι συνδυασμοί στέκονται στην ίδια όχθη του ποταμού μαζί με τους πραγματικούς εχθρούς στου λαού.

 

Ο λαός όμως βρίσκεται στην απέναντι όχθη και εμείς τον καλούμε να σταματήσει να είναι θεατής στην ίδια του τη ζωή. Στο πρόγραμμα μας λοιπόν δεν μπορούμε να τάξουμε λαγούς με πετραχήλια. Ο λαός πρέπει να βρεθεί στο προσκήνιο για να λυθούν τα προβλήματα του. Γιατί σήμερα στον 21ο τεχνολογία και η επιστήμη έχουν φτάσει στο ανώτερο τους επίπεδο, δεν είναι δυνατόν άνθρωποι να λιποθυμούν ή και να πεθαίνουν από την πείνα. Άρα κάτι πάει λάθος. Τον πλούτο της κοινωνίας τον κρατούν μια χούφτα άνθρωποι. Για αυτό και το καθημερινό πρόβλημα της πόλης μας είναι η συνεχής και ολοένα αυξανόμενη πτώση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. Τι να πούμε για το πρόβλημα της ανεργίας, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αντισεισμικής θωράκισης και μιας σειράς άλλων προβλημάτων, που αντί σήμερα να είναι λυμένα, επιδεινώνονται και οδηγούν τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας στην εξαθλίωση. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες και την φτώχεια του λαού και υφαρπάζουν την ψήφο πουλώντας του φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ενώ είναι οι ίδιοι σε ένα μέρος υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση.

 

Εμείς ζούμε στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε και να αραδιάσουμε αυτά που αραδιάζουν οι άλλοι. Όμως ο λαός του Δήμου μας πρέπει να μας εμπιστευτεί γιατί:

 

• Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων, της νεολαίας, των ανέργων.

 

• Παλεύουμε ενάντια στα μονοπώλια που συντρίβουν τον λαό και τους μικρούς εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες

 

• Αντιστεκόμαστε στην αισχροκέρδεια των τραπεζών και στην σκληρή φορολογία. Η πρόταση μας στον φετινό προϋπολογισμό ήταν να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη, οι άνεργοι και οι επαγγελματίες που καταστράφηκαν, όμως δεν την στήριξε κανείς.

 

• Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

 

• Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και προνοιακές υποδομές, με εξασφαλισμένα ιατρεία πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη μας, με όλους τους γιατρούς.

 

• Δωρεάν χώροι πολιτισμού και άθλησης για όλους και κυρίως για τα παιδιά του λαού.

• Δίνουμε μάχη ενάντια στα ναρκωτικά, και προωθούμε την ενίσχυση στεγνών προγραμμάτων αφού υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον Δήμο μας.

 

• Διεκδικούμε δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, και μάλιστα σε επάρκεια για τις ανάγκες της πόλης μας, καθώς φέτος έμειναν το 40% εκτός και με μεγάλες ασυνέπειες στις πληρωμές των

 

• Απαιτούμε δωρεάν κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων και των κατεστραμμένων επαγγελματιών.

 

• Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, ασφάλιση χωρίς προϋποθέσεις, επίδομα ανεργίας, έκτακτο επίδομα στις γιορτές. Να επεκταθεί αυτό και στους κατεστραμμένους επαγγελματίες. Ήδη κατατέθηκε πρόταση νόμου από το ΚΚΕ ώστε να δοθεί 1000 ευρώ επίδομα σε όλους τους ανέργους, το οποίο όμως δεν ψήφισε κανένας.

 

• Ζούμε σε σεισμική περιοχή, άρα ζητάμε να ελεγχθούν όλα τα κτήρια, τα δημόσια κτήρια, τα ρέματα, όπως της Έξω Βρύσης και του Μαβρατζά. Εδώ και χρόνια δεν γίνεται τίποτα και υπάρχει ανάγκη από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντιπυρικής για τα βουνά του Δήμου. Με αυτόν τον τρόπο και δουλειές θα ανοίξουν για τους ανέργους της πόλης μας και θα προστατεύσουμε και το περιβάλλον.

 

• Απαιτούμε δημόσια διαχείριση των υδάτινων πόρων. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

 

• Κατάργηση όλων των διοδίων. Το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει τροπολογία στην Βουλή για την κατάργηση των διοδίων, ενώ με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεκίνησαν οι αγώνες διεκδίκησης για τα

 

• Να μην επιτρέψουμε καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας.

 

• Κατατέθηκε ήδη πρόταση νόμου για μείωση όλων των χρεών σε δάνεια στεγαστικά και καταναλωτικά.

 

• Κατάργηση όλων των χαρατσιών.

 

• Να μην καταργηθούν ούτε να συρρικνωθούν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Αθλητικά κέντρα, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

 

• Ζητάμε την όποια αξιοποίηση από κοινοτικά κονδύλια ώστε να εξασφαλίζονται σύγχρονες κοινωνικές εγκαταστάσεις που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, λαϊκών, πολιτιστικών, αθλητικών αναγκών χωρίς εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση.

 

Θα δώσουμε τη μάχη με τον καλύτερο εαυτό μας για την νίκη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ παντού σε Δήμο και στην Περιφέρεια Αττικής με τον Θανάση Παφίλη, αλλά και στις ευρωεκλογές με δυνατό το ΚΚΕ. Γιατί μόνος δρόμος είναι δυνατός λαός με ισχυρό ΚΚΕ μπροστά! Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να σπάσουμε οριστικά τα δεσμά των μονοπωλίων, των πλουσίων, των μεγάλων συμφερόντων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μπορέσει ο λαός μας ελεύθερα να δημιουργήσει και να μεγαλουργήσει. Όλο το ψηφοδέλτιο σαν ένα σώμα. Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, Ψήφο στο ΚΚΕ!

 

Το ψηφοδέλτιο μας απαρτίζεται από καθημερινούς αγωνιστές, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους κοινωνικούς αγώνες, στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, των αγροτών και της νεολαίας, αγωνιστές που παλεύουν για να ξημερώσουν καλύ&ta&u;ερες μέρες για τον λαό μας.

1.

Αγγελόπουλος Παναγιώτης

Συνταξιούχος Οδηγός

2.

Αναστασιάδης Κώστας

Ελεύθερος Επαγγελματίας

3.

Ανεστόπουλος Βασίλης

Μηχανικός Αυτοκινήτων

4.

Ανεστοπούλου Μαρία

Οικιακά

5.

Βασιλόπουλος Δημήτριος

Συνταξιούχος ΟΤΕ

6.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Συνταξιούχος Τσαγκάρης

7.

Γεωργιάδου Μαρία

Συνταξιούχος

8.

Γκαραβέλας Βασίλης

Οικοδόμος

9.

Γκέκα Γεωργία

Σχεδιάστρια

10.

Γκοσδής Ηρακλής

Συνταξιούχος Χαλυβουργός

11.

Δεσποτόπουλος Διονύσιος

Μεταλλεργάτης

12.

Δημητρίου Ελευθερία

Συνταξιούχος

13.

Δημόπουλος Παύλος

Φοιτητής Φιλολογίας ΕΚΠΑ

14.

Δήμος Στάθης

Οικοδόμος

15.

Εγγλέζος Αναστάσιος

Μηχανολόγος

16.

Εγγλέζος Ιωάννης

Υπάλληλος ΔΕΗ

17.

Ευσταθίου Δημήτριος

Συνταξιούχος

18.

Ζιάκας Ιωάννης

Συνταξιούχος Αστυνομικός

19.

Ιερωνυμάκης Άνθιμος

Άνεργος-Ελεύθερος Επαγγελματίας

20.

Ιορδανίδης Παναγιώτης

Συνταξιούχος Οικοδόμος

21.

Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος

Συνταξιούχος Τραπεζικός

22.

Κάππος Γεώργιος

Λογιστής

23.

Κονιτόπουλος Ιάκωβος

Συνταξιούχος Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ)

24.

Κονιτόπουλος Μιχάλης

Σπουδαστής Επισιτισμού

25.

Κουκούλης Βασίλης

Καθηγητής

26.

Κουλουριώτης Γεώργιος

Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

27.

Κουφής Ιωάννης

Ιδιωτικός Υπάλληλος Ναυπηγείων

28.

Λέλης Γεώργιος

Υπάλληλος ΚΤΕΛ

29.

Μαζαράκης Σπυρίδων

Συνταξιούχος ΕΑΒ

30.

Μακροπούλου Έυη

Παρασκευάστρια

31.

Μαυρογιαννίδου Θέμις

Δασκάλα

32.

Μενιδιάτη Αλέκα

Έμπορος

33.

Μουράτης Παντελής

Οδηγός

34.

Μουρτζίκου Μαρία

Συνταξιούχος

35.

Μπαλής Γιάννης

Οικοδόμος

36.

Πάνος Χρήστος

Τυπογράφος

37.

Παπαδόπουλος Ιορδάνης

Οικονομολόγος

38.

Παπαδόπουλος Μιχάλης

Δάσκαλος

39.

Παπάζογλου Παγώνα

Μάγειρας

40.

Παπαηλίας Φίλιππας

Εργοδηγός- Μηχανολόγος

41.

Παπαθεοδώρου Ελευθέριος

Συνταξιούχος Οδηγός

42.

Πλαταρά Επιστήμη

Μουσικός

43.

Πολυγένη Μαρία

Άνεργη-Ελεύθερη Επαγγελματίας

44.

Σάλτας Ιωάννης

Μηχανολόγος-Εμπειρογνώμον,

 πρώην Υπάλληλος Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) του Υπουργείου Οικονομικών

45.

Σταθάκου Γεωργία

Βρεφονηπιοκόμος

46.

Τζαβάρας Αθανάσιος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

47.

Τσουκαλά Σπυριδούλα

Νοσηλεύτρια Πανεπιστημίου

48.

Φραγκιουδάκη Ευανθία

Ιατρός

49.

Χρυσοβέργη Παναγιώτα

Διοικητική Υπάλληλος Γεωπονικού Πανεπιστημίου

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button