Αντ. Χοροζάνης για Ναυπηγεία Ελευσίνας και πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μεγαρέων «Λαϊκή Συσπείρωση Μέγαρα – Νέα Πέραμος», Αντώνης Χοροζάνης, προέβη σε δηλώσεις που αφορούν στο σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας καθώς και στην πλωτή δεξαμενή της Ρεβυθούσας. Συγκεκριμένα:

Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε στη Βουλή το απαράδεκτο σχέδιο «εξυγίανσης» για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ένα σχέδιο που αποτελεί πραγματικό «κόλαφο» για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους μια και δεν εξασφαλίζει ούτε τις ίδιες τους τις θέσεις εργασίας, ούτε καν τα δεδουλευμένα χρόνων που τους οφείλονται.

Με βάση τα παραπάνω, αιτούμαστε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία με στόχο να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και να τοποθετηθούν παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι.

Επίσης στη συνέχεια του δελτίου τύπου αναφέρει ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η πλειοψηφία αντιτάχθηκε στη δημιουργία μόνιμης πλωτής δεξαμενής στη Ρεβυθούσα με διάφορες αιτιάσεις, χωρίς βέβαια, για μια ακόμη φορά, να σταθεί στην ουσία του θέματος.

Ο Αντώνης Χοροζάνης παίρνοντας τον λόγο αναγνώρισε πως τίθεται θέμα ασφάλειας και αύξησης της επικινδυνότητας από την πρόκληση ατυχήματος. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη, με μια σειρά διυλιστήρια, βιομηχανίες και αποθήκες καυσίμων να δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Τι δεν ειπώθηκε όμως από τις υπόλοιπες παρατάξεις και τόνισε ο Α. Χοροζάνης:
Η δημιουργία μιας τέτοιας πλωτής δεξαμενής εντάσσεται στο πλαίσιο ενός γενικότερου ενεργειακού σχεδιασμού, με βάση τον οποίο η αστική τάξη της χώρας, με μπροστάρηδες τους εφοπλιστές, φιλοδοξεί να γίνει η χώρα μας ενεργειακός κόμβος.

Οι σχεδιασμοί αυτοί προωθούνται εδώ και χρόνια, όχι μόνο από τη σημερινή, αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε να επιταχύνει αυτές τις διεργασίες φέρνοντας έκρηξη κερδών τόσο στους εγχώριους εφοπλιστές όσο και στους αμερικάνικους ενεργειακούς κολοσσούς με την πώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Ποιες είναι οι συνέπειες όλων αυτών για τον λαό της περιοχής μας, αλλά και γενικά τον ελληνικό λαό, αφού ανάλογες πλωτές δεξαμενές φυτρώνουν και θα φυτρώσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας (όπως στην Αλεξανδρούπολη);

Ο λαός όχι μόνο δεν θα βγει ωφελημένος από αυτό, αλλά η κατάστασή του θα χειροτερέψει. Ήδη βιώνει τα οδυνηρά αποτελέσματα της «πράσινης» ανάπτυξης: ενεργειακή φτώχεια, υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος, πανάκριβη βενζίνη, απλησίαστες τιμές σε βασικά είδη διατροφής.

Ακόμα πιο επικίνδυνη γίνεται η κατάσταση από την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και την επιλογή να στοιχηθεί πίσω από τον έναν «ληστή», την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Πρωτοστατεί λοιπόν στην προσπάθεια της ΕΕ να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο (φορτώνοντας τη χώρα με πλωτές δεξαμενές αμερικανικού κυρίως LNG), στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και μετατρέπει τη χώρα σε στόχο αντιποίνων.

Κουβέντα για όλα αυτά δεν έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι σύμβουλοι πάντα προτιμούν να συζητούν για τοπικά κι όχι πολιτικά θέματα! Δεν μπορούν βέβαια να παραδεχτούν ανοιχτά πως συμφωνούν με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς που οδηγούν σε φτώχεια και βάζουν σε κινδύνους τον λαό. Προτιμούν να αναλώνονται σε ανούσιους μικροπαραταξιακούς καβγάδες αποπροσανατολίζοντας τον λαό των Μεγάρων.

Ο δημοτικός μας σύμβουλος Α. Χοροζάνης πρότεινε να μπει το κομμάτι των ενεργειακών σχεδιασμών μέσα στο ψήφισμα, αλλά τόσο ο δήμαρχος όσο και οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν ακόμη και να το συζητήσουν. Μετά από αυτό, αποχώρησε από την ψηφοφορία.

Ο λαός της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να δυναμώσει τον αγώνα και να αλλάξει τους εις βάρος του συσχετισμούς, με την ψήφο του αλλά κυρίως με τη δράση του!

Ο δημοτικός σύμβουλος,

Αντώνης Χοροζάνης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button