«Όχι στον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεγάρων για το θέμα της δίωξης μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη του ΕΠΑΛ Μεγάρων:

Η κυβέρνηση μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί την επιδείνωση της πανδημίας και την οικονομική κρίση για την οποία έχει τεράστιες ευθύνες, προσπαθεί με κάθε τρόπο (εισαγγελείς, αστυνομία, νόμους περιορισμού των διαδηλώσεων) να καταστείλει κάθε μορφή κινητοποίησης.

Άνοιξε τα σχολεία με παντελή έλλειψη προετοιμασίας, με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, με έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, με μαθητές στοιβαγμένους ανά 27 στην αίθουσα και χωρίς καμία πρόβλεψη για τεστ κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα προχώρησαν σε καταλήψεις και διαδηλώσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στο ΕΠΑΛ Μεγάρων οι μαθητές αποφάσισαν με πλειοψηφία την κατάληψη του σχολείου ως αναφαίρετη μορφή αγώνα να διεκδικούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους. Από την πρώτη μέρα κατάληψης και χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή καταστροφή, με υπόδειξη του διευθυντή, οι 9 από αυτούς βρέθηκαν να διώκονται από την αστυνομία, χωρίς να γνωρίζουν την αιτία.

Καταγγέλλουμε τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και κάθε μορφή ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών.

Καλούμε τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να καταδικάσουν το παραπάνω γεγονός και να περιφρουρήσουν το δικαίωμα των μαθητών να αγωνίζονται για ένα καλλίτερο μέλλον.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button