Γενναία μείωση των δημοτικών τελών στην Νέα Πέραμο από την δημοτική αρχή

Η δημοτική αρχή προέβη σε γενναία μείωση των δημοτικών τελών της Νέας Περάμου, στα πλαίσια της εξίσωσής τους με τα αντίστοιχα των Μεγάρων.

Ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Παρασκευής 18/11/2011 δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Με την απόφαση αυτή τηρήσαμε στο ακέραιο την υπόσχεσή μας την οποία είχαμε θέσει εν γνώσει του δημοτικού συμβουλίου τον Μάρτιο του 2011 όταν συζητήθηκε το αντίστοιχο θέμα. Είναι υποχρέωσή μας σ’ αυτήν την δύσκολη οικονομικά περίοδο να προσαρμόσουμε τα δημοτικά τέλη στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να μην θιγεί καθόλου ο δημότης των Μεγάρων και συγχρόνως να ευεργετηθεί ο δημότης της Νέας Περάμου ο οποίος μέχρι πρότινος είχε υποστεί μια άδικη, κατά την άποψή μας, και πολύ υψηλή επιβολή δημοτικών τελών. Το εύρος του ποσοστού της μείωσης των δημοτικών τελών Νέας Περάμου κυμαίνεται από 21 έως 70%.

Επί πλέον προχωρήσαμε στην καθιέρωση της μείωσης κατά 50% στις οικογένειες πολυτέκνων και τριτέκνων  καθώς επίσης και στην απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής δημοτικών τελών για τον πρώτο χρόνο στους επιχειρηματίες ηλικίας από 19 έως 29 ετών οι οποίοι κάνουν έναρξη επιτηδεύματος.

 

Οι πράξεις αυτές οι οποίες θα επικυρωθούν και με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου έρχονται να ενισχύσουν, σε μια δύσκολη εποχή, την πολιτική της διοίκησης του δήμου για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση του περί δικαίου αισθήματος».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button