Πλήρης ανακαίνιση 5 παιδικών χαρών και κατασκευή μιας νέας στα Μέγαρα

Πλήρης ανακαίνιση 5 παιδικών χαρών και κατασκευή μιας νέας στα Μέγαρα

Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων παραμένοντας πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις δείχνει την ευαισθησία της προς όλες τις ηλικιακές ομάδες του Δήμου, αλλά κυρίως προς τις πιο ευαίσθητες εξ΄αυτών.

Έτσι μετά τη διασφάλιση 4.376.500 ευρώ για την κατασκευή Γηροκομείου για τους γηραιότερους συμπολίτες μας, πια ήταν η ώρα να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις ώστε να γίνουν καλύτερες και πιο χαρούμενες οι στιγμές διαβίωσης των ¨μικρών¨ συμπολιτών μας.  Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως εντός του 2012 θα ανακαινισθουν πλήρως 7 παιδικές χαρές εντός των διοικητικών του ορίων.

 

Μετά από συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης εγκρίθηκαν 443.000 ευρώ για την χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης 5 παιδικών χαρών στον Δήμο Μεγάρων, αλλά και η κατασκευή μιας νέας. Χαρακτηριστικό της ετοιμότητας και της εγρήγορσης της διοίκησης, καθώς και των υπηρεσιών του Δήμου, είναι ότι το χρηματοδοτικό πρόγραμμαΑστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015″ του Πράσινου Ταμείου μας διαβιβάσθηκε στα μέσα Μαΐου, η πρόταση του Δήμου μας στάλθηκε στις 28-5-2012, δηλαδή ελάχιστες μέρες μετά, και η απόφαση ένταξης των παιδικών χαρών του Δήμου ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης του ταμείου στις 12 Ιουλίου του 2012. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως ο Δήμος μας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στα κριτήρια και στις απαιτήσεις κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου όσο πιεστικές και αν είναι αυτές.

Η ανάπλαση επιβάλλεται, έτσι ώστε να εναρμονιστούν σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΛΟΤ, ώστε να αλλάξουν τα παιχνίδια με νέα πιστοποιημένα, το δάπεδο από καουτσούκ με έντονα αντικραδασμικές ιδιότητες, να ενισχυθεί ο φωτισμός, να συμπληρωθεί όπου απαιτείται το πράσινο, να βελτιωθεί η περίφραξη και οι υποδομές υποστήριξης τους όπως τα παγκάκια, κ.ά.

Οι παιδικές χαρές οι οποίες αναπλάθονται είναι:

  • Παιδική χαρά Πάχης, Ε=339,45μ2
  • Παιδική χαρά Βαρέας πλησίον Ναού ‘Αγ. Νικολάου’ Ε=585,77μ2
  • Παιδική χαρά Βαρέας πλησίον ‘Puzzle’ Ε=369,14μ2
  • Παιδική χαρά επί της οδού Σπ. Καραγιώργου Ε=133,25μ2
  • Παιδική χαρά επί των οδών 25ης Μαρτίου και Περάμου στην Ν. Πέραμο, Ε=927,00μ2(ανατολικά του Δημαρχείου της Νέας Περάμου η οποία πέρα από την ανακαίνιση θα διαπλατυνθεί με την τελική νέα έκταση της πια να είναι περίπου ένα στρέμμα.)
  • Παιδική χαρά επί των οδών Κοραή και Συλημβρίας, Ε=1.047μ2. Η τελευταία αυτή παιδική χαρά που θα χρηματοδοτηθεί δεν είναι όμως κάποια που πρόκειται να ανακαινισθεί, αλλά μια νέα που θα κατασκευασθεί από το μηδέν. Εκεί, στο χώρο των παλιών δεξαμενών της Ερκίδος, σε ένα σημείο της πόλης εγκαταλελειμένο επί σειρά ετών θα τοποθετηθούν τα απαιτούμενα παιχνίδια, τα οποία θα περιστοιχιστούν από χλοοτάπητα και ικανή ποσότητα φυτών και δέντρων. Αυτό επίσης δείχνει την επιμονή της διοίκησης να ¨πρασινίσει¨ όσα περισσότερα τμήματα των πόλεων είναι εφικτό, όπως είχε προαναγγείλει από την αρχή της θητείας της και φυσικά πιστή στις δεσμέυσεις της εφαρμοζει. Όλες οι εργασίες σε  αυτές τις 6 παιδικές χαρές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Η διοίκηση του Δήμου όμως δεν έμεινε εδώ, αλλά ήδη δημοπράτησε την ανάπλαση της κεντρικής παιδικής χαράς της Νέας Περάμου, έργο που μάλιστα θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός των προσεχών ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του Δήμου επέδειξε και μία επιπλέον ευαισθησία για να ενταχθούν τα έργα αυτά, καθώς ο ίδιος ο Δήμαρχος  εξαρχής θεώρησε και ως προσωπικό του «στοίχημα» την υλοποίηση των αναπλάσεων αυτών, για τον λόγο ότι ο βασικός αποδέκτης είναι κυρίως τα μικρά παιδιά, και το όποιο όφελος από τις ενέργειες της Διοίκησης θα κατέληγε σε αυτά. Η ψυχαγωγία και η ευχαρίστηση των παιδιών -ειδικά σήμερα που διανύουμε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή λόγω της τρέχουσας αρνητικής οικονομικής συγκυρίας-αποτελεί έναν στόχο που ικανοποιεί ιδιαίτερα τόσο τα παιδιά τα ίδια και τους γονείς όσο και την Διοίκηση του Δήμου ηθικά.

Μάλιστα στις άμεσες προθέσεις τις Διοίκησης είναι και η ανάπλαση όλων των παιδικών χαρών εκτός σχεδίου πόλεως οι οποίες δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα. Αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί με ιδίους πόρους και ίδια μέσα, καθώς και με την μεταφορά όλων των κατάλληλων για χρήση πιστοποιημένων οργάνων που θα έχουν αφαιρεθεί από τις παιδικές χαρές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Έτσι αυτά τα όργανα έπειτα από την απαραίτητη συντήρησή τους θα παραμείνουν λειτουργικά και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία.

Η Διοίκηση του Δήμου είναι ιδιαιτέρως ευτυχής βλέποντας ότι το σχέδιό της να προσφέρει υπηρεσίες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στέφεται ως στιγμής με μεγάλη επιτυχία.

Related posts