Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα δίχως τιμωρία οι πυρκαγιές

Για ακόμη μια φορά βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία με 89 νεκρούς στην Ανατολική Αττική και, εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια, αυτοκίνητα στην Κινέτα. Αγαπημένα πρόσωπα, οι κόποι μιας ζωής, να γίνονται παρανάλωμα του πυρός μέσα σε λίγη ώρα. Και οι μνήμες από τις τελευταίες φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας ξυπνούν και καταμαρτυρούν πως ακόμα ένα έγκλημα μένει ατιμώρητο…μέχρι να έρθει το επόμενο… Γιατί η αιτία που προκαλεί αυτά τα προδιαγεγραμμένα αυτά εγκλήματα βρίσκεται στον ίδιο τον χαρακτήρα του συστήματος που είναι άδικο και εκμεταλλευτικό, που βασική του προτεραιότητα έχει τα κέρδη των μονοπωλίων και αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ανάγκες. Να γιατί, όσο υπάρχει αυτό το σύστημα, ποτέ δε θα τιμωρηθεί ο ένοχος! Να γιατί, η κυβέρνηση, όλα τα κόμματα, τα ΜΜΕ, που στηρίζουν αυτό το σύστημα δεν λένε κουβέντα για την αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση, για αντιπυρικά έργα! Γιατί αυτά τα έργα, που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, είναι κόστος που εμποδίζει την καπιταλιστική κερδοφορία και δεν είναι «επιλέξιμα»!

Ας σκεφτούμε: Πού αποδίδουν τις αιτίες; Στον «στρατηγό» άνεμο, στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τι θέλουν να πουν; Πως πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως στο επόμενο « ακραίο φαινόμενο», που μπορεί να είναι μια δεκαπεντάλεπτη δυνατή βροχή, θα γίνει μια ακόμη καταστροφή. Φταίνε λένε τα αυθαίρετα, και ρίχνουν τα βάρη στους πολίτες. Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας για να καλύψουν την σαπίλα του συστήματος, που στηρίζεται στη διαφθορά και προωθεί «ατομικές λύσεις» . Η αυθαιρεσία είναι σχεδιασμός του κράτους, που μέσα από πολυπλόκαμους μηχανισμούς (Πολεοδομία, μεσίτες κλπ.) εκμεταλλεύεται την ανάγκη του λαού να βάλει «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του» και τον κρατά όμηρο, τον καθιστά συνένοχο και τον απομακρύνει από τη λογική των συλλογικών διεκδικήσεων, από τον αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών με σύγχρονους οικισμούς και κατάλληλες υποδομές. Έτσι διαμορφώνουν και την εκλογική τους πελατεία.

Πού αποδίδουν τις ευθύνες; Στη μη σωστή λειτουργία της Πολιτικής προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Και δε λένε κουβέντα για την αποδόμηση της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής, για το 0,03% που δίνεται για αντιπυρική προστασία, την ίδια στιγμή που για το ΝΑΤΟ δίνεται το 2% του κρατικού προϋπολογισμού…Αλήθεια, πόσα κόμματα θα συμφωνούσαν να αντιστραφεί αυτή η αναλογία; Γιατί υπάρχει τέτοια σύγχυση αρμοδιοτήτων και δεν λύνεται ποτέ; Για τον ίδιο λόγο που υπάρχει «γραφειοκρατία» όταν ζητάμε να ανοιχτεί δρόμος για την ασφαλή μετάβαση των παιδιών στα σχολεία ή για να γίνει έλεγχος για την ρύπανση που προκαλεί ένα εργοστάσιο. Και την ίδια στιγμή δίνονται πακτωλοί χρημάτων για έργα που αυξάνουν την καπιταλιστική κερδοφορία.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, καθημερινά ο λαός να βιώνει την φτώχεια και την ανεργία, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν «σκλάβοι» για πενταροδεκάρες δίχως δικαιώματα, δίχως ωράριο, σε άθλιες συνθήκες, με την απειλή της απόλυσης κι όταν έρχεται μια βροχή ή φυσά αέρας να τρέμει το φυλλοκάρδι τους… Ρουσφέτι, βία και τρομοκρατία, αυτό είναι το σύστημά τους. Πετάνε «στάχτη στα μάτια» με εφάπαξ βοηθήματα που δε φτάνουν για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες (5.000 ευρώ, ίσως 2 συντάξεις για τους συν/χους των πυρόπληκτων περιοχών). Η λύση για τους εργαζόμενους και το λαό που δυστυχώς, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα συνεχίσει να υποφέρει,βρίσκεται στην οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη, στη συλλογική διεκδίκηση μέσα από Συλλόγους και φορείς, μέσα από το ΠΑΜΕ που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους πληγέντες και έδειξε την πραγματική έννοια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Όλοι μαζί ΤΩΡΑ:

Απαιτούμε τώρα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια:
1. 100% αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών, για όλους τους πληγέντες χωρίς εξαιρέσεις.
2. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.
3. Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
4. Αντιπυρική προστασία για τα δάση (αντιπυρική ζώνη, κρουνοί, καθαρισμοί) και των οικισμών με περιμετρικούς δρόμους.
5. Καθαρισμοί όλων των οικισμών.
6. Πάγωμα όλων των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
7. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.
8. Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.
9. Να έρθει επιτέλους το νερό στην Κινέτα και να πάψει η κοροϊδία!
10. Υποδομές για αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (γεννήτριες)στην υπάρχουσα ύδρευση ώστε να υπάρχει νερό σε ανάλογες περιπτώσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
11. Σύγχρονες υποδομές στην Υγεία που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες πολύ περισσότερο σε έκτακτες περιπτώσεις.
12. Οι οικισμοί που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή των Μεγάρων διευρύνονται συνεχώς και πρέπει να έχουν τις ανάλογες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, σχολεία κ.λπ.)

Ο λαός είναι ανάγκη να βγάλει τα συμπεράσματά του και γρήγορα να δει με ποιους πρέπει να πάει και ποιους ν’ αφήσει. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί όλο το λαό σε συστράτευση και αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, για να πάψουμε να είμαστε σκλάβοι τον 21ο αιώνα! Για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία φτιαγμένη στα μέτρα των δικών μας αναγκών και των παιδιών μας!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button