Προσφυγή του δήμου Μεγαρέων εναντίον της ΔΕΗ κατά της επιβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτουμένων δομημένων επιφανειών

 

Η δημοτική αρχή στα πλαίσια της αρχής της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ίσης μεταχείρισης, της αναλογικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, ώστε να μην πληρώσει ο απλός πολίτης το «χαράτσι» του ειδικού τέλους ακινήτων.

Σε μια εποχή που ο λαός δοκιμάζεται με ένα σύνολο μέτρων εις βάρος του, που δεν αντέχει άλλο τον ασφυκτικό κλοιό των ξένων συμφερόντων, που έχει πάψει πλέον να πιστεύει στη βοήθεια και τη συμπαράσταση της κεντρικής εξουσίας, που είδε να καταρρέουν σε μια νύχτα, σαν χάρτινος πύργος, τα κεκτημένα τόσων δεκαετιών, που βλέπει ακόμα νεκρούς να πέφτουν, αγωνιστές του μεροκάματου, που αντικρίζει με πόνο και αμηχανία τα παιδιά του, μη έχοντας κάτι να τους πει, οφείλουμε να πράξουμε το ελάχιστο. Να επιστρατεύσουμε όλα τα ένδικα μέσα, για να μην περάσει αυτό το «χαράτσι».

Γι΄ αυτό προβαίνουμε ως διοίκηση στην άσκηση δικαστικής προσφυγής κατά της παράνομης και αντισυνταγματικής απόφασης επιβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών  και της προσθήκης αυτού στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Παράλληλα αποστέλλουμε εξώδικη διαμαρτυρία στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και σε καθένα από τα μέλη του ξεχωριστά, καθιστώντας αυτά υπεύθυνα για την αντισυνταγματικότητα και την παράβαση καθήκοντος που διαπράττουν, όταν συναινούν στη διακοπή του ρεύματος σε πολίτες που έχουν ανταποκριθεί στη συμβατική τους υποχρέωση, δηλαδή στην αποπληρωμή του λογαριασμού του ρεύματος.

Ο δήμος μας θα στηρίξει κάθε προσπάθεια συμπολίτη μας, ο οποίος θέλει να προσβάλλει την απόφαση αυτή και με δική του ευθύνη δεν θα πληρώσει το «χαράτσι».

Παράλληλα προτρέπουμε τους συμπολίτες που θα αναγκαστούν παρά τη θέληση τους να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, να καταθέσουν συγχρόνως με την απόδειξη της ΔΕΗ και τη ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, υπόδειγμα της οποίας υπάρχει στα γραφεία του δήμου μας και στις δύο δημοτικές κοινότητες. Επίσης το ίδιο υπόδειγμα υπάρχει στην αρχική σελίδα του διαδικτυακού τόπου του ΕΚΠΟΙΖΩ (www.ekpizo.gr)

Καλούμε την αντιπολίτευση και όλους τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν αυτή την πρόταση και να συμβάλλουν έτσι στην προσπάθεια υλοποίησης της.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button