Ανταποκρίθηκε ο κόσμος στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης

Με αισιοδοξία και πολύ καλή διάθεση άνοιξαν σήμερα τα καταστήματα εστίασης, μετά από δυόμισι περίπου μήνες με κατεβασμένα ρολά.

Οι καφετέριες του Δήμου μας υποδέχτηκαν ξανά κόσμο, με την προσέλευση να είναι ναι μεν ικανοποιητική αλλά σε σχετικά υποτονικούς ρυθμούς, όπως δήλωσαν κάποιοι από τους ιδιοκτήτες.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες από την πλατεία Λυτάρα, την περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση καταστημάτων εστίασης, από νωρίς το πρωί άρχισαν οι πολίτες δειλά δειλά να γεμίζουν τα μαγαζιά. Η πλατεία, εκτός από τα καταστήματα με το διευρυμένο χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα, ανανεώθηκε και αισθητικά, καθώς από χθες είναι «περισσότερο πράσινη και εξωραϊσμένη», όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Ηλεκτροφωτισμού, Σχεδιασμού και Συντήρησης Πρασίνου, Ιερόθεος Πολυχρόνης.

Με τη μοκέτα που υπήρχε να έχει πλέον αντικατασταθεί από χλοοτάπητα, ανέφερε ότι όλοι οι καταστηματάρχες έχουν δεσμευτεί να προσέχουν τον χώρο που χρησιμοποιούν μπροστά από τα μαγαζιά τους, προκειμένου να διατηρηθεί η πλατεία σε άψογη κατάσταση.

Έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δηλώνουν αποφασισμένοι να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες συνθήκες που επιβάλει πλέον στη διασκέδασή μας η νέα τάξη πραγμάτων, λένε οι καταστηματάρχες.

«Ο κόσμος να βγει στα μαγαζιά, να πιει τον καφέ του, το ποτό του, να φάει με την παρέα του και την οικογένειά του», δηλώνει ο Γιάννης Μουρτζούκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Μεγάρων και ιδιοκτήτης του Pochette Cafe Bistrot. Συνεχίζοντας επισημαίνει: «Τα μαγαζιά πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, έχουν προηγηθεί απεντομώσεις, απολυμάνσεις, μυοκτονίες, οι εργαζόμενοι φοράνε γάντια! Οι πελάτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας για να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.»

«Αρχικά να ευχηθούμε καλή και ασφαλή επάνοδο σε όλες τις επιχειρήσεις και τους δεκάδες εργαζόμενους που από σήμερα μπαίνουν ξανά στο δρόμο προς την κανονικότητα. Είναι δεδομένο, πως σε όλους εμάς στον κλάδο της εστίασης, έλειψε πολύ αυτό το διάστημα η αλληλεπίδραση και η καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο.» δηλώνουν οι ιδιοκτήτες του Le Roi. «Στόχος μας πλέον είναι να δώσουμε ξανά παλμό στην πόλη και τα μαγαζιά μας, σεβόμενοι ωστόσο τις προδιαγραφές που τίθενται από τις τοπικές και όχι μόνο αρχές, αλλά και την αισθητική του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνουμε».

«Καλή αρχή σε όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην πόλη των Μεγάρων, που ανοίξαμε σήμερα και πάλι τις πόρτες μας για να υποδεχτούμε τους συμπολίτες μας, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα. Χρέος μας να διατηρούμε την πλατεία Λυτάρα καθαρή!», δηλώνει ο κ. Μπούρης Θωμάς, ιδιοκτήτης του Mikro.

«Όπως ακριβώς το αναμέναμε, υποτονική η κίνηση της πρώτης ημέρας», δηλώνουν οι καταστηματάρχες του Del Sol.

Θα ακολουθήσει βίντεο – ρεπορτάζ από καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος από όλες τις περιοχές του Δήμου Μεγαρέων (Μέγαρα, Νέα Πέραμος, Βαρέα, Πάχη, Αλεποχώρι, Κινέτα).

Δείτε υπό ποιες προϋποθέσεις ανοίγει σήμερα ο κλάδος της εστίασης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button