«Ανεπαρκής υδροδότηση οικισμών στον Δήμο Μεγαρέων»

Έκκληση μέσω δελτίου τύπου των συλλόγων στο Ήρεμο Κύμα και στο Πέραμα Μεγάρων

Κύριοι
Με αφορμή την προ ημερών καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη αλλά και την προηγούμενη, αυτής στην Κινέτα, ζητούμε την αρωγή σας για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης νερού στην περιοχή μας.

Στους τρεις οικισμούς (Πέραμα, Αγία Τριάδα, Ήρεμο Κύμα) κάθε καλοκαίρι, δηλαδή την περίοδο που χρειαζόμαστε περισσότερο το νερό, αυτό δεν αρκεί ούτε σε ποσότητα, ούτε διαθέτει ικανοποιητική πίεση για να φτάσει σε όλα τα σπίτια. Ενώ είμαστε λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα και ανάμεσα στις πόλεις των Μεγάρων και της Ν. Περάμου, βιώνουμε την τριτοκοσμική κατάσταση να έχουμε νερό δύο φορές την εβδομάδα, με διακοπή υδροδότησης (το βράδυ) σε Αγία Τριάδα και Ήρεμο Κύμα για να υδροδοτείται το Πέραμα, το οποίο έχει μόνιμο πρόβλημα και απαιτούνται αρκετές ώρες αναμονής για να γεμίσει το δίκτυο ξανά.

Πριν από πέντε χρόνια (το 2016) οι σύλλογοι της περιοχής είχαν συνεργαστεί με την Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και την Ε.Υ.Δ.Α.Π. ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες για να επέλθουν τα δίκτυα στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. και να υδροδοτηθούμε από τον αγωγό που διέρχεται στην περιοχή μας και υδροδοτεί τη Ρεβυθούσα.

Ενώ είχε γίνει η αποτύπωση του δικτύου, η καταγραφή των καταναλωτών, μέχρι και ονόματα στις οδούς δόθηκαν, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, η διαδικασία σταμάτησε ξαφνικά και το μαρτύριο της λειψυδρίας συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Είναι απορίας άξιο πως μια τόσο εύκολη, σύντομη και χαμηλού κόστους λύση δεν υλοποιείται και συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε τόσοι άνθρωποι, από την στιγμή που το μόνο που χρειάζεται είναι 8 μέτρα σωλήνα, για να ενώσει τον ένα αγωγό που περνά από τη μια πλευρά του δρόμου, με τον άλλο που περνά απέναντι.

Εκτός της ανθρώπινης ταλαιπωρίας, προστίθεται και ο κίνδυνος από μια πυρκαγιά, καθώς είμαστε ανάμεσα σε πευκόφυτη περιοχή, δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου, προβλήτα εκφόρτωσης πετρελαίου και δεξαμενών φυσικού αερίου. Όταν δεν έχουμε νερό να πιούμε, πως θα έχουμε νερό για να σωθούμε. Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε δραματικοί, ας θυμηθούμε τι έγινε στο Μάτι και ας αναλογιστούμε ότι περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι διάφορες συμφωνίες, μπορεί στις περιοχές μας να μην υπάρχουν πλέον σπίτια !!!!!

Ζητάμε να γίνει άμεσα η ενίσχυση του δικτύου της περιοχή μας από την Ε.Υ.Δ.Α.Π., για να μη διψάσουμε και αυτό το καλοκαίρι όπως όλα τ’ άλλα, ακόμη και αν χρειαστεί οι οικισμοί μας να επέλθουν στη δικαιοδοσία της Ε.Υ.Δ.Α.Π. πριν από όποια άλλη περιοχή, που έχει επιλύσει τις ανάγκες της για νερό.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button