Γ. Στρατούρης: «Υποθηκοφυλακείο τέλος: 184 Δήμοι με νέα υποκαταστήματα Κτημ. Γραφείων… εμείς πουθενά»

Άρθρο επιστολή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων, Γιώργου Στρατούρη, που αφορά στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων έχει ως εξής:

Η δημοσίευση της απόφασης κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Μέγαρων δημιούργησε απίστευτες αντιδράσεις μεγάλη αναταραχή και προβληματισμό στο σύνολο της κοινωνίας μας καθώς έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους δημότες όσο και στους επαγγελματίες του τόπου μας. Άλλη μια υποβάθμιση προ των πυλών.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν τέτοιες που πήραν φωτιά τα τηλέφωνα του Δήμου και των βουλευτικών γραφείων εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους και την αγανάκτηση τους για την εξέλιξη αυτή.
Ο δήμαρχος εάν και γνώριζε το θέμα εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια περιορίστηκε σε μια ανακοίνωση στο φέησμπουκ λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς αυτό που συνηθίζει να λέει πάντα : ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ… Ο ΝΟΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ.

Ποια είναι όμως Η ΑΛΗΘΕΙΑ που καταμαρτυρά την αδιαφορία του για το θέμα και πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί;
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ!

Τα Υποθηκοφυλακεία που καταργούνται θα αντικατασταθούν από 16 Κτηματολογικά Γραφεία με 184 ΝΕΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Αν σκεφτούμε δε πως την χώρα συγκροτούν 332 Δήμοι, θα καταλάβουμε ότι για τους περισσότερους απ τους μισούς Δήμους (184) ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ να έχουν ένα Νέο Υποκατάστημα Κτηματολογικού Γραφείου σε αντικατάσταση των υποθηκοφυλακείων τους που καταργούνται.

Τι και αν εμείς είμαστε απ’ τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα Δήμους σε έκταση με 330 τχλμ
184 ΔΗΜΟΙ… ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ… ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ.

Εμείς όμως ΟΧΙ… μέχρι σήμερα πουθενά. Εμείς όμως ΟΧΙ… ως Δήμος ουραγοί. Εμείς όμως ΟΧΙ… μέχρι την στιγμή που έλαβε το θέμα αυτήν την δημοσιότητα δεν είχαμε κάνει καμμία ενέργεια.

Θα έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί δια ζώσης το δημοτικό συμβούλιο με προσκεκλημένους τους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να ζητηθεί με ουσία και να αποφασισθεί η υποβολή πρότασης τροποποιητικής πράξης ώστε να προβλεφθεί και επισήμως η δημιουργία άλλου ενός Νέου Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου και για τον δικό μας Δήμο.

Προτρέπω όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν τις οχλήσεις τους ώστε να διευθετηθεί με την δύναμη του κόσμου το σοβαρό αυτό θέμα.

Γεώργιος Στρατούρης
Μέλος των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button