Αθ. Μπούρας: «Ολοκληρώνεται η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας»

Δελτίο τύπου εκ του γραφείου του κ. Αθανασίου Μπούρα πληροφορεί ότι μετά από εισήγηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή 27 Μαΐου, ολοκληρώνεται η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, γεγονός το οποίο αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εκλογές του 2019.

Καθ’ όλη την περίοδο της ανασφάλειας που βίωναν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους λόγω του αβέβαιου μέλλοντος των Ναυπηγείων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, βρισκόταν σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ζώντας από κοντά την αγωνία των εργαζομένων, με τους οποίους ήταν σε άμεση επικοινωνία και επαφή, ο κ. Μπούρας κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια και πίεση προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη για να αποτελέσουν και πάλι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας την κερδοφόρα ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Αττικής.

Με βάση, λοιπόν το σχέδιο που εκπονείται σε συνεργασία με την εταιρία ONEX και με τη χρηματοδότηση της αμερικανικής DFC, προβλέπεται επένδυση 100 εκατ. δολαρίων για την επισκευή των δεξαμενών, την περιβαλλοντική αποκατάσταση και οποιαδήποτε άλλη εργασία χρειάζεται για να ξεκινήσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας τη λειτουργία τους με όλες τις θέσεις εργασίας των νυν εργαζομένων εξασφαλισμένες. Με αυτό το τρόπο θα προχωρήσουν στην άμεση και πλήρη επαναλειτουργία τους με μεγάλο όφελος για την ελληνική οικονομία, με πολλές νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές μεγάλης ναυπηγοεπισκευαστικής παραγωγής στην Αττική.

Ο κ. Μπούρας νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση με την εξέλιξη αυτή καθώς ευοδώνονται πολυετείς προσωπικές μακροπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προσπάθειες για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής επίλυσης του ζητήματος με στόχο πάντα το καλό των εργαζομένων.
Με την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της Βουλής θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία κατάθεσης του σχετικού Νομοσχεδίου, ώστε να γίνει άμεσα Νόμος του Κράτους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button