Επιστολή του Δημάρχου Μεγαρέων για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, με αφορμή τα τελευταία φαινόμενα παραβατικότητας, που σημειώθηκαν στα Μέγαρα, απέστειλε στις 29 Μαρτίου 2016, επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Τόσκα, με την οποία ζητεί άμεσα να ληφθούν μέτρα, για την ενίσχυση με προσωπικό και μέσα της Αστυνόμευσης της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση στον Δήμο Μεγαρέων, η σχετική με τα θέματα ασφάλειας των πολιτών έχει γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο σας πολλές φορές διαχρονικά τόσο προφορικά, όσο  και γραπτά.

 

Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα καμία ενίσχυση δεν έχει γίνει στα Αστυνομικά Τμήματα του Δήμου μας, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο σε σοβαρά περιστατικά να μην υπάρχει ούτε ένας Αστυνομικός για άμεση επέμβαση.

 

Απεναντίας τα Αστυνομικά Τμήματα του Δήμου καλούνται συχνά, από τους προϊστάμενούς τους να αποστείλουν προσωπικό για δράσεις εκτός των ορίων του Δήμου, γεγονός που αποδυναμώνει δραματικά τις ήδη περιορισμένες δυνατότητες των Αστυνομικών Τμημάτων.

 

Από σχετική δε διερεύνηση προέκυψε, πως οι ομάδες ΔΙΑΣ δεν επεμβαίνουν, όχι μόνο εάν βρέχει, αλλά και ούτε με ψιλόβροχο. Εάν είναι δυνατόν!!!

               

Κύριε Υπουργέ,

Η τοπική κοινωνία ανησυχεί, είναι ανάστατη και νιώθει απροστάτευτη από το Κράτος. Σας αποστέλλουμε συνημμένα ένα από τα δημοσιεύματα, που συχνά-πυκνά εμφανίζονται στον Τοπικό Τύπο.

 

Παρακαλούμε πολύ όπως:

  • Ενισχύσετε άμεσα τα Αστυνομικά Τμήματα του Δήμου μας με προσωπικό.
  • Οριστικοποιήσετε την παραμονή του Τμήματος Τροχαίας στον Δήμο, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ενισχυθούν τα αισθήματα ανασφάλειας και εγκατάλειψης των κατοίκων.
  • Αποστείλετε και στον Δήμο μας Κινητή Αστυνομική Μονάδα (ΚΑΜ), με δεδομένη την τεράστια έκταση, που καταλαμβάνει αυτός και την ύπαρξη πολλών απομακρυσμένων οικισμών, μερικοί των οποίων είναι πολυπληθέστατοι.
  • Μας ενημερώσετε εάν οι ομάδες ΔΙΑΣ εφαρμόζουν πρόγραμμα «βροχερών ημερών» και ενεργούν μόνο, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άριστες.

 

Με την βεβαιότητα, ότι η ευαισθησία σας στα θέματα ασφάλειας θα σας οδηγήσουν να πράξετε τα αναμενόμενα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

 

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Τσουβάλα Κωνσταντίνο, στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Δραγατακη Χρήστο και στον Διευθυντή Αστυνομίας Δυτικής Αττικής ταξίαρχο κ. Σωτηρόπουλο Δημήτριο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button