Γ. Μπερδελής: Καθυστέρηση στον ορισμό αντιδημάρχων από τον Γρ. Σταμούλη

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα ανάληψης καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή και μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το σκεπτικό των πρώτων αποφάσεων του νέου Δημάρχου. Την ώρα που οι πόλεις των Μεγάρων και της Νέας Περάμου έχουν στην κυριολεξία βυθιστεί σε βουνά σκουπιδιών (πολύ περισσότερο οι πιο απομακρυσμένες περιοχές που δεν τυγχάνουν προβολής), με τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, δεν έχουν οριστεί ακόμα οι πολιτικοί προϊστάμενοι των νευραλγικών θεσμικών εξουσιών, δηλαδή οι αντιδήμαρχοι.

 

Πρόσωπα τα οποία στους τομείς ευθύνης τους, θα  είναι αυτά που επωμίζονται το βάρος της ομαλής λειτουργίας τόσο της καθημερινότητας της πόλης (καθαριότητας, δημόσιας υγιεινής) όσο και του ίδιου του Δήμου (οικονομικών).

 

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση, να μην είναι λειτουργικές οι υπηρεσίες, και κατ’ επέκταση ο πολίτης να μην λαμβάνει τις υπηρεσίες που δικαιούται.

 

Αντί λοιπόν του ορισμού αντιδημάρχων, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση Υπεύθυνου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ωσάν να ήταν αυτό το μείζον πρόβλημα της λειτουργίας του Δήμου. 

 

Μάλιστα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης, τον ανάγκασε να καλύψει την θέση αυτή, με ανακύκλωση παλαιών στελεχών, δείχνοντας από τις πρώτες ημέρες την «πολιτική ακινησία» της διοίκησης.

 

Θεωρούμε πως οι γνώσεις διοίκησης τις οποίες επικαλέσθηκε ο νέος Δήμαρχος προεκλογικά και η ετοιμότητα του να διοικήσει, όφειλαν να τον έχουν οδηγήσει στην επιλογή των προσώπων που πολιτικά θα αναλάβουν τις αρμοδιότητες του Δήμου, πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων του.

 

Ο Δήμος μας, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συγκεντρωτισμού ή παλαιού τύπου αντιλήψεις όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης.

 

Περιμένουμε να δούμε άμεσα τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου προκειμένου να διοικηθεί ο Δήμος σωστά, με λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της καθαριότητας και της προσβασιμότητας του δημοσίου χώρου, (κατειλημμένα πεζοδρόμια χωρίς έλεγχο απ τις υπηρεσίες του Δήμου), με σωστή οργάνωση στην διοίκηση και με έμφαση στις νέες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν τον απλό πολίτη, τον επιχειρηματία, τον αγρότη, στις συναλλαγές του με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button