Υποχώρησαν σοβάδες από οροφή σε αίθουσες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Περάμου

Ζήτημα προέκυψε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου όταν επιχρίσματα (σοβάδες) οροφής δύο αιθουσών διδασκαλίας υποχώρησαν και αναδείχθηκε η φθορά που έχει υποστεί το κτήριο στην οροφή του.

Αναφορές πολιτών αλλά και καταγγελίες γονέων μαθητών του σχολείου ανέδειξαν και γνωστοποίησαν το συμβάν τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και με μηνύματά τους προς εμάς, ενημερώνοντας παράλληλα και για κινητοποιήσεις. Αναφορικά:

«Καλησπέρα σας, είμαι ένας γονέας από το 1ο δημοτικό Νέας Περάμου, λόγω μεγάλης ζημιάς της οροφής του σχολείου και της μη απάντησης από τους “άρχοντες” της πόλης αύριο θα γίνει μεγάλη κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο της Νέας Περάμου».

Πολίτης σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, όπου τα παιδιά κάνουν μάθημα στο γυμναστήριο υπό χαμηλής θερμοκρασίας για να μην πέσει σοβάς στο κεφάλι τους. Αναφέρει μάλιστα ότι γονείς έχουν κάνει επανειλημμένα εκκλήσεις προς τον Δήμο και δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση.

Σήμερα το πρωί, 3 Φεβρουαρίου γονείς και κηδεμόνες προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό κατάστημα Νέας Περάμου για «τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Το MegaraTV ύστερα από τις αναφορές και τις καταγγελίες επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, αλλά και με τον αντιδήμαρχο Νέας Περάμου, Σταύρο Φωτίου του Κ. Ερωτηθείς για το συμβάν, τις καταγγελίες αλλά και την αναστάτωση που προεκλήθη στο σχολείο, ο Δήμαρχος απάντησε: «Λάβαμε γνώση του περιστατικού και άμεσα μηχανικός από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κατέφθασε στο σχολείο. Αμέσως συνεργείο του Δήμου ανέλαβε εργασία προς αποκατάσταση της φθοράς. Το σχολείο επισκέφθηκε και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κάμπαξης ο οποίος εξέδωσε και έγγραφο, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες οι οποίες είχαν τις φθορές στην οροφή. Παράλληλα, έκανε χρήση του άρθρου 428 του Προεδρικού Διατάγματος 14/07/99 καλώντας τριμελή επιτροπή για έλεγχο επικινδυνότητας ετοιμόρροπων οικοδομών. Η τριμελής επιτροπή, όπως μας πληροφόρησαν θα κάνει αυτοψία στο κτήριο την Δευτέρα ή Τρίτη (6 ή 7/02). Μάλιστα το θέμα αποκτά ειδική προτεραιότητα λόγω του ότι πρόκειται για σχολική μονάδα με άμεσο κίνδυνο».

Ο αντιδήμαρχος κ. Φωτίου με τη σειρά του απάντησε πως βρίσκεται από την Τρίτη (31/01) μαζί με τα συνεργεία του Δήμου στο σχολείο σε καθημερινή βάση, επιβλέποντας τις εργασίες. Τέλος ανέφερε πως σήμερα απαγορεύθηκε η είσοδος των συνεργείων στο σχολείο τόσο από γονείς όσο και από τη Διευθύντρια του σχολείου, η οποία επικαλέστηκε έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο απαγορεύει οποιαδήποτε εργασία κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button