Γ. Κώτσηρας: «Οι μεθοδικές, διαρκείς και συστηματικές προσπάθειες έφεραν σε πορεία υλοποίησης το Δημοτικό Σχολείο Κινέτας»

Δελτίο τύπου από το γραφείο υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργου Κώτσηρα, αναφέρει ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπεγράφη στις 20 Αυγούστου 2021 η ίδρυση του 5/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Κινέτα του Δήμου Μεγαρέων.

ΦΕΚ Β 3897-20.08.2021

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδρυση της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των κατοίκων της Κινέτας και τελεσφόρησε μετά από συλλογικές ενέργειες. Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαρέων, κοινοποίησαν εξαρχής το αίτημα προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 13 Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Κώτσηρας σε συνάντηση που είχε με την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, και την Αντιδήμαρχο Μεγάρων κα Λένα Ρήγα είχε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, σχετικά με την ίδρυση Δημοτικού Σχολείου στην Κινέτα. Μια διαδικασία που συνεχίστηκε σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να επιλυθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα και να οδηγηθούμε στη σημερινή εξέλιξη.

Σχολιάζοντας την άκρως θετική εξέλιξη για την Κινέτα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας ανέφερε:

«Οι μεθοδικές, διαρκείς και συστηματικές προσπάθειες που είχαμε, σε αγαστή συνεργασία με τους υπευθύνους του Δήμου Μεγαρέων, απέδωσαν καρπούς, σχετικά με την ίδρυση του 5/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Κινέτας, καθώς και την προαγωγή νηπιαγωγείων της Δυτικής Αττικής σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, την κα Σοφία Ζαχαράκη που εξαρχής συνέδραμε στο εγχείρημα, όσο και προς την νυν Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, για τη σημερινή επιτυχή εξέλιξη.

Η παρουσία μου σε ό,τι αφορά τα καθημερινά ζητήματα των πολιτών της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα της νεολαίας μας, ήταν και παραμένει διαρκής και έμπρακτη. Όπως διαρκές και διαχρονικό παραμένει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button