Παιδική χαρά για ΑΜΕΑ, βρέφη και νήπια στον Δήμο Μεγαρέων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ενέταξε στον προϋπολογισμό της δαπάνη ύψους 323.000 ευρώ για την δημιουργία παιδικής χαράς, «3 σε 1», για ΑΜΕΑ, βρέφη και νήπια στον Δήμο Μεγαρέων.

Η ενέργεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο των στόχων του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους.

Το δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη αναφέρει ότι η νέα παιδική χαρά που θα κατασκευασθεί με σύγχρονες και κατάλληλες για τα παιδιά αυτά προδιαγραφές δημιουργείται στην οδό 28ης Οκτωβρίου, στον κεντρικό δρόμο των Μεγάρων, στην νότια πλευρά της πόλης, όμορα του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεγάρων. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μεγαρέων και το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής για να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι «Ζούμε δύσκολες εποχές, ενώ η πανδημία και τα διάφορα περιστατικά μας φέρνουν μπροστά σε κρίσιμες και έκτακτες καταστάσεις, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε εδώ, θέλουμε να φτιάξουμε μια καλύτερη καθημερινότητα, για εμάς και τα παιδιά μας. Με αυτό το σκεπτικό, πρότεινα στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και εντάξαμε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας το έργο που γίνεται με μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας Δήμου Μεγαρέων με ενέργειες του αντιδημάρχου Σπύρου Κορώση, και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη, για τις παιδικές χαρές στα Μέγαρα και θα ακολουθήσουν και άλλα έργα».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button