Ευ. Λιάκος και Αθ. Μπούρας για Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Αρμενίων

Οι βουλευτές δυτικής Αττικής με μήνυμά τους «κρατούν ζωντανή την ανάμνηση αυτού του πόνου» κάνοντας αναφορά και στην αναγνώριση από τον Αμερικανό Πρόεδρο

Τα μηνύματα των βουλευτών της ΝΔ (με αλφαβητική σειρά) έχουν ως εξής:

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε σήμερα ο κ. Λιάκος για την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα «μία ιστορική́ απάντηση του δημοκρατικού́ κόσμου απέναντι στη στυγνή́ φρικαλεότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας». Ανέφερε επίσης χαρακτηριστιά πως αποτελεί «καλή συγκυρία για να συνεχιστεί η συζήτηση διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Ο κ. Λιάκος δεν στάθηκε όμως μόνο στη σημερινή ιστορική απόφαση, αλλά τη θεώρησε ένα σπουδαίο βήμα για την προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο βουλευτής από την ημέρα της εκλογής του, έχει προσωπικά προχωρήσει σε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν συζητήσει εκτενώς ζητήματα που απασχολούν τον ποντιακό́ Ελληνισμό́. Μεταξύ αυτών και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του βουλευτή:

«Η είδηση ότι ο πρόεδρος της Αμερικής αναγνώρισε επισήμως την γενοκτονία των Αρμένιων, είναι μία ιστορική́ απάντηση του δημοκρατικού́ κόσμου απέναντι στη στυγνή́ φρικαλεότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ο πόνος και η δυστυχία στην οποία οδηγηθήκαν οι Αρμένιοι συνάνθρωποι μας δεν πρέπει να ξεχαστεί́ ποτέ́.
Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή́ την ανάμνηση αυτού́ του πόνου γιατί́ είναι ο μονός τρόπος για να αποτρέψουμε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες στο μέλλον.
Άποψη μου είναι ότι βρισκόμαστε σε μια καλή́ συγκυρία ώστε να ανοίξει και επισημά, σε ευρωπαϊκό́ & διεθνές επίπεδο, η συζήτηση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής ΝΔ δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 1915 και διήρκησε 3 χρόνια. Αποτελεί άλλη μία μαύρη ημέρα της σύγχρονης ιστορίας, την οποία αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η χώρα μας, έχουν αναγνωρίσει. Φέτος, είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα μνήμης, καθώς αναμένεται η επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Τζον Μπάιντεν».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button