Ακόμα ένα τρίμηνο διασφάλισης μισθού εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας από Πολεμικό Ναυτικό

Δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή κ. Γ. Κώτσηρα αναφέρει πως:

Στο κατεπείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», το οποίο συζητείται σήμερα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, εισάγεται ρύθμιση με το άρθρο 122, σύμφωνα με την οποία «η καταβολή από το Πολεμικό ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων παρατείνεται εκ νέου για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την 1η ιανουαρίου 2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματις ναυπήγησης.

Η ισχύς των υπογραφεισών/συναφθεισών ατομικών δηλώσεων αποδοχής ενασχόλησης μεταξύ Πολεμικού Ναυτικού και των εργαζομένων της εταιρείας «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας Α.Ε», παρατείνεται έως την 31η Μαρτίου 2021.»

Σύμφωνα, με την σχετική έκθεση συνεπειών ρύθμισης διατίθεται επιπλέον ποσό μέχρι 3.575.000€ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ομαλή εξέλιξη ναυπήγησης του Ταχέος περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων που έχει ήδη παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό. Τα ποσά που θα διατεθούν από τις ανωτέρω χρηματοδοτήσεις θα καταλογιστούν στην εταιρεία «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας Α.Ε.»

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας δήλωσε ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιτυγχάνεται η αδιάκοπη καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης στη νέα ιδιοκτησία. Ο κ. Κώτσηρας χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική την εν λόγω ρύθμιση και τόνισε ότι στόχος του είναι η διασφάλιση των συμεφερόντων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

Δελτίο τύπου και από το γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή δυτικής Αττικής κ. Αθανασίου Μπούρα, για το ίδιο επίσης θέμα αναφέρει πως:

Κατατέθηκε στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο στο άρθρο 122 (επισυνάπτεται), παρατείνεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών, από 1.1.2021 έως 31.3.2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης, η καταβολή από το πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η εν λόγω δαπάνη στο σύνολό της, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, ανέρχεται στο ποσό των 3.575 εκατ. ευρώ διατίθεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έτσι δεν θα υπάρχει κενό διάστημα στην πληρωμή της μισθοδοσίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης στη νέα ιδιοκτησία.

Το ως άνω σχέδιο νόμου συζητείται σήμερα 18 Δεκεμβρίου στις αρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής ενώ θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια, την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Ο κ. Μπούρας εκφράζει την ικανοποίησή του για αυτή την θετική εξέλιξη και παραμένει προσηλωμένος στον στόχο της υγιούς ανάπτυξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας που θα διασφαλίζει, ταυτόχρονα, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button