Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα διόδια της Ολυμπίας οδού

Κύριε Υπουργέ,

 

Η παρούσα επιστολή αποτελεί την αρχή μιας σειράς ενεργειών και δράσεων, στις οποίες προτιθέμεθα να προβούμε στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για την προστασία των συμφερόντων των Δημοτών μας. Γνωρίζουμε, ότι η χρήση της Εθνικής οδού στα όρια του Δήμου μας έχει παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρία. Εν τούτοις, όταν διαταράσσονται οι κοινωνικές και οικονομικές ισορροπίες, θεωρούμε, πως αποτελεί ευθύνη και χρέος μας, να σας κάνουμε «κοινωνούς» της καταστάσεως.

 

Ο Δήμος Μεγαρέων είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας μας, συνορεύοντας ανατολικά με τους Αγίους Θεοδώρους και δυτικά με την Ελευσίνα. Οι δημότες υποχρεώνονται να κάνουν χρήση της Εθνικής Οδού μετακινούμενοι είτε προς την Ελευσίνα για «καθημερινές» υποθέσεις σε Υπηρεσίες, που δεν υπάρχουν πια στα Μέγαρα (ΔΕΗ, ΔΟΥ, ΕΟΠΥΥ, ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, κ.α), είτε προς την Κινέττα, που είναι

 

οικισμός των Μεγάρων και έτσι έχουμε χρέωση εντός των ορίων του Δήμου μας, επειδή δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες εναλλακτικές λύσεις. Η υποχρέωση αυτή επιβάλλεται από τους παρακάτω λόγους:

 

1) Οι προβλεπόμενες από το Νόμο παράπλευρες οδοί στο μεγαλύτερο μήκος της Εθνικής οδού στα όρια του Δήμου μας, δεν υφίστανται (Λουτρόπυργoς – Ν. Πέραμος – Μέγαρα – Κινέττα). Ειδικά στον Λουτρόπυργο, ενώ έχουν γίνει απαλλοτριώσεις, υπάρχουν μελέτες, η υλοποίηση καθυστερεί χαρακτηριστικά και αναίτια.

 

2) Οι συχνές κατολισθήσεις στην ΠΕΟΑΚ, από Μέγαρα μέχρι Κινέττα, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, καθιστούν υποχρεωτική την χρήση της Εθνικής οδού.

 

Υπάρχουν όμως και άλλα σοβαρά θέματα, τα οποία οξύνουν ακόμα περισσότερο το θέμα των διοδίων.

 

1) Οι αυξήσεις κατά 30% στο κόστος χρήσης των διοδίων Ελευσίνας (από 3,10€ σε 4,20 €) κατέστησαν δυσβάσταχτη την μετακίνηση και δημιούργησαν ένα σοβαρό επιπλέον κόστος σε αρκετές παραγωγικές ομάδες, που κάνουν συχνή χρήση της Εθνικής οδού (Αγρότες, Πτηνοτρόφοι, Πωλητές Λαϊκών Αγορών κ.α).

 

2) Η εξαγγελθείσα μείωση της τιμής των διοδίων για τους δημότες μας δεν εφαρμόζεται κατά τον τρόπο, που έχει ανακοινωθεί.

 

3) Η συμβατική υποχρέωση της εταιρείας για χιλιομετρική χρέωση των διοδίων δεν έχει υλοποιηθεί με αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών

 

4) Υπάρχουν καταγγελίες για διαφορετική χρέωση στο ρεύμα προς Αθήνα απ’ ότι στο ρεύμα προς Κόρινθο, για το ίδιο ακριβώς όχημα (περιστατικό που συνέβη και με όχημα του Δήμου μας στις 17-11-14).

 

Τα παραπάνω δημιουργούν στους πολίτες την πεποίθηση, πως είναι απροστάτευτοι στις «ορέξεις» και στις πρακτικές του κάθε ιδιώτη, που έχει συνάψει μια σύμβαση με το Κράτος, επειδή δεν υλοποιούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, η λαϊκή κατακραυγή και η απειλή κοινωνικής έκρηξης για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Έχοντας εμπιστοσύνη στην πρόθεσή σας να επιτελέσετε το καθήκον σας, που είναι πρωτίστως η προστασία των συμφερόντων των πολιτών, αναμένουμε τις ενέργειές σας. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button