Κ. Βαρελάς: Υγειονομική βόμβα στο Ακρογιάλι της Ν. Περάμου και εικόνες ντροπής

Το απόγευμα της Κυριακής 26 Αυγούστου και έπειτα από κλήση του κατοίκου της Νέας Περάμου κ. Ιωάννη Γιαχνή (το ονοματεπώνυμο του κοινοποιείται κατόπιν εγκρίσεως του ιδίου) επισκέφθηκα την περιοχή Ακρογιάλι. Οι εικόνες που αντίκρισα ήταν πρωτόγνωρες και ντροπιαστικές. Λόφοι από τεμαχισμένα και μη κλαδέματα, σκουπίδια, μπάζα και υλικά κάθε λογής, μεταξύ αυτών και καρκινογόνα όπως αμίαντος, καταλαμβάνουν μία έκταση περίπου τριών στρεμμάτων λίγα μέτρα από την παραλία και κυρίως από κατοικίες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων φορτηγό (χρώματος πορτοκαλί) ξεφορτώνει τακτικά διάφορα υλικά στο σημείο.

Πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα και για κατάσταση που απειλεί τη δημόσια υγεία αλλά και τη δημόσια ασφάλεια αφού με μια σπίθα μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Σε διπλανό χώρο που παραχωρήθηκε στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Νέας Περάμου με την υπ´ αριθμό απόφαση 178 της 7ης Ιουνίου 2018 του δημοτικού συμβουλίου λειτουργούν κατασκηνώσεις. Δυστυχώς, και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι πρόσκοποι εγκαταστάθηκαν για ελάχιστες μέρες προφανώς έπειτα από τις επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες που διαπίστωσαν ότι επικρατούν.

Ο παραλιακός περίπατος είναι εφιαλτικός και μαρτυρά ότι η σημερινή δημοτική διοίκηση εχει καταθέσει τα όπλα της αναμένοντας τη λήξη της θητείας της. Οι οχλήσεις των κατοίκων δεν συγκινούν τους αρμόδιους ενώ ερωτηματικά εγείρονται σχετικά με το αν άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά και κατέχουν θέσεις ευθύνης γνωρίζουν και αν εχουν αντιδράσει μπροστά σε αυτό το έγκλημα.

Τα δεκάδες κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου που έχει χτυπήσει το δήμο μας και τα βιώματα της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου που εξελίχθηκε σε εθνική τραγωδία, από ότι φαίνεται δεν έδωσαν μαθήματα στη σημερινή δημοτική διοίκηση που προφανώς εχει κατατάξει τους κατοίκους της Νέας Περαμου σε πολίτες Β κατηγορίας.

Οι φωνές των πολιτών έως σήμερα δεν εισακούστηκαν. Για αυτό και από τη θέση που κατέχω απαιτώ αμέσως από την διοίκηση του κ. Σταμούλη να προβεί στην απομάκρυνση των κάθε είδους υλικών και την αποκατάστασή της περιοχής παραδίδοντας την στην προτέρα κατάσταση καθώς και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button