Μείωση εισιτηρίου προαστιακού στη διαδρομή Κινέτα – Αθήνα ζητά ο δήμος

Κύριε Βουλευτά,

 

Παρακαλούμε πολύ, όπως ενεργήσετε τα δέοντα, προκειμένου να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία, που γίνεται σε βάρος των κατοίκων της Κινέττας Μεγάρων, όσον αφορά στην τιμή του εισιτηρίου του προαστιακού σιδηροδρόμου.

 

Η Κινέττα είναι ένας οικισμός του Δήμου Μεγαρέων και απέχει μόλις οκτώ (8) χιλιόμετρα από την πόλη των Μεγάρων. Οι κάτοικοί της όμως πληρώνουν διπλάσια τιμή εισιτηρίου στον προαστιακό σιδηρόδρομο, απ’ ότι οι κάτοικοι των Μεγάρων.

 

Έτσι έχουμε την εξής τιμολόγηση:

 

Διαδρομή Αθήνα – Μέγαρα, 42 χιλιόμετρα, τιμή εισιτηρίου τρία (3) ευρώ.

 

Διαδρομή Αθήνα – Κινέττα, 50 χιλιόμετρα, τιμή εισιτηρίου έξι (6) ευρώ.

 

Για τους παραπάνω λόγους υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων (στην οποία υπάγεται η Κινέττα), η 112/2014, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων, η 239/2014), με τις οποίες ζητείται η εξομοίωση της τιμής του εισιτηρίου από Αθήνα με προορισμό την Κινέττα με αυτήν με προορισμό τα Μέγαρα και αντιστρόφως.

 

Παράλληλα θα πρέπει να εξεταστεί γενικότερα η τιμολόγηση των εισιτηρίων, διότι υπάρχει εμφανής διαφορά στα δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, που αποβαίνει σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, επειδή οι τιμές είναι κατά πολύ υψηλότερες σε αντίστοιχες χιλιομετρικές αποστάσεις.

 

Κύριε Βουλευτά,

 

Ευελπιστώντας, πως θα ενεργήσετε και θα πράξετε, ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Κινέττας και να αποκατασταθεί μια χρόνια οικονομική αδικία, που γίνεται σε βάρος τους, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button