Ομαλά διεξάγεται στις κάλπες η ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

Από τις 7 σήμερα το πρωί, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, άνοιξαν οι κάλπες, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, σε 819 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (21) όπου ζουν απόδημοι Έλληνες.

Το «Στρατουδάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων αποτελεί ένα από τα 819 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Κατάλογο και είναι φίλοι ή μέλη του κόμματος έχουν δικαίωμα ψήφου καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ (μόνο για τον πρώτο γύρο) και μπορούν να προσέλθουν έως τις 7 το απόγευμα όπου και η εκλογική διαδικασία θα λάβει τέλος.

Αυξημένη είναι η προσέλευση σε όλα τα εκλογικά τμήματα με 56.000 πολίτες περίπου να έχουν ψηφίσει μέχρι τις 11:45.

Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ). Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα. Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι όποιος/α δεν είναι μέλος του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» υπογράφει αίτηση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος και ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Μετά το κλείσιμο της κάλπης θα αρχίσει η καταμέτρηση και υπολογίζεται ότι κατά τις 10 το βράδυ θα ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων, ένα ποσοστό ικανό για να διαφανεί η τάση του τελικού αποτελέσματος.

Οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, θα ψηφίσουν στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:

– Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης
– Ο Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
– Ο Χάρης Καστανίδης στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.
– Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο 2ο ΚΑΠΗ Mεταμόρφωσης
– Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου
– Ο Παύλος Χρηστίδης στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button