Παραγωγή MegaraTV για τις ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς 2020

Δελτίο τύπου σχετικά με τις ψηφιακές δράσεις για τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, απέστειλε η εφορεία αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, όπου το τριήμερο των ΕΗΠΚ, 25-27 Σεπτεμβρίου 2020, θα προβληθούν μεταξύ άλλων online:

i) Βίντεο προωθητικού-ενημερωτικού περιεχομένου σχετικό με τη λεγόμενη «Κρήνη του Θεαγένους» στα Μέγαρα, που θα περιλαμβάνει μουσικά στιγμιότυπα από τη σχολή MUSICART εντός του αρχαιολογικού χώρου και αρχειακό υλικό. Πρόκειται για παραγωγή της ΕΦ.Α.Δ.Α., της Genesis360 και του MegaraTV, που ανέλαβαν την παραγωγή αφιλοκερδώς. Το βίντεο έχει αφήγηση, υποτιτλισμό στην αγγλική γλώσσα και η διάρκεια του είναι περίπου 9 λεπτά.

Συντελεστές MUSICART και ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ (Δημοτική Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Μεγαρέων). Το μικρό αυτό ντοκιμαντέρ που ήταν χορηγία της Genesis360, δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των ΕΗΠΚ.

ii) Βίντεο παρουσίασης της «Κρήνης του Θεαγένους», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου προβολής και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της ΕΦ.Α.Δ.Α., παραγωγής «YouGoCulture» του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκηνοθεσία Ελπίδα Σκούφαλου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button