Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο

Το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον σχεδόν τελικό, με το 90% των ψήφων καταμετρημένες.

Πρώτος στην κούρσα διαδοχής της αειμνήστου Φ. Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 37,18%.
Δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,6% με τρίτο τον Ανδρέα Λοβέρδο στο 26,6% και οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης, κινήθηκαν πέριξ του 3%.

Ο εκλογικός χάρτης που έδωσε την πρωτιά στον Ν. Ανδρουλάκη εντοπίζεται στις περιφέρειες της νοτίου Ελλάδας καθώς και της Κρήτης όπου και κυριάρχησε, καθώς αξιοσημείωτες πρωτιές πέτυχε στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Τα καλά εκλογικά ποσοστά για τον Γ. Παπανδρέου ήρθαν από τη δυτική Ελλάδα, ενώ για τον Α. Λοβέρδο από την Αττική.

Στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στον Δήμο Μεγαρέων, τα μέλη της Τ.Ο. ΚΙΝΑΛ, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής μελών και φίλων του Κινήματος στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης του νέου ηγετικού προσώπου της επόμενης ημέρας, καθώς 600 άνθρωποι προσήλθαν στην κάλπη για να ψηφίσουν.

Στο «Στατουδάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων, από το πρωί στις 7 μέχρι της δοθείσης παρατάσεως από τα πολιτικά όργανα του ΚΙΝΑΛ για τη λήξη της ψηφοφορίας, η ροή και συμμετοχή του κόσμου κρίθηκε «απρόσμενα ικανοποιητική και ελπιδοφόρα για το μέλλον», όπως χαρακτηριστικά τόνισε κύριος υποστηρικτής της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη.

Η κάλπη έδωσε τα εξής αποτελέσματα:
Ψηφίσαντες 600.
Έλαβαν:

Νίκος Ανδρουλάκης 259
Ανδρέας Λοβέρδος 168
Γεώργιος Παπανδρέου 138
Παύλος Γερουλάνος 18
Παύλος Χρηστιδης 9
Χάρης Καστανιδης 8

Παρόμοια άρθρα

Back to top button