Θ. Μπούρας: Τελική παράταση κτηματολογίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας με προσωπικές παρεμβάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια που είναι ανοιχτή η διαδικασία της Κτηματογράφησης στη Δημοτική Ενότητα Μεγάρων, κατάφερε αρχικά να δοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο παράταση των συνολικά 3 μηνών και με τη λήξη της παράτασης αυτής με Υπουργική Απόφαση να βγει ρύθμιση για περαιτέρω παράταση.

Έτσι με τη ρύθμιση αυτή δόθηκε η νέα παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Μετά από συνεργασία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα με τη νέα διοίκηση της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και τον αρμόδιο Υφυπουργό δίνεται εκ νέου παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019 για την κτηματογράφηση της Δημοτικής Ενότητας Μεγάρων.

Να τονίσουμε ότι η παράταση αυτή θα είναι η τελευταία.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την τελική παράταση, ο κ. Μπούρας, όπως έπραξε και τις προηγούμενες φορές, ενημερώνει για τα εξής:

  1. Tα συμβόλαια παραλαμβάνονται και χωρίς το πιστοποιητικό μεταγραφής με την προϋπόθεση να προσκομιστεί συμπληρωματικά κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης.
  2. Oι δικαστικές αποφάσεις και τα συμβόλαια που εκδίδονται μετά τη λήξη της προθεσμίας κατατίθενται εμπρόθεσμα στο Γραφείο Κτηματογράφησης εντός μήνα από τη μεταγραφή του στο Υποθηκοφυλακείο.
  3. Oι διαθήκες για τις οποίες έχει οριστεί δικάσιμος, μετά τη λήξη της προθεσμίας, κατατίθενται εμπρόθεσμα στο Γραφείο Κτηματογράφησης, εντός ενός μήνα από τη δημοσίευση του πρακτικού.
  4. Τα «δικαιώματα» οι πολίτες δύνανται να τα καταθέτουν τμηματικά. Πηγαίνει ο καθένας σήμερα δηλαδή, καταθέτει όσα «δικαιώματα» έχει και μπορεί να είναι συνεπής, ανοίγει την καρτέλα του και μετά συμπληρωματικά πηγαίνει τα υπόλοιπα.
  5. Στα αγροτεμάχια πληρώνει μόνο τα δύο πρώτα και δεν πληρώνει τα υπόλοιπα.
  6. Αναφορικά με τα κληρονομοχάρτια –έτσι λέγονται αυτά στην ορολογία- πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης, ληξιαρχική πράξη θανάτου κλπ, που πρέπει να προσκομιστούν στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει αποδοχή κληρονομιάς, είναι δυνατόν να κατατεθεί η δήλωση και χωρίς την προσκομιδή όλων των απαιτούμενων εγγράφων, υπό την προϋπόθεση να προσκομιστεί συμπληρωματικά μόλις εκδοθούν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button