Το Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων ανεβάζει τη «Μήδεια» του Μποστ

Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μεγαρέων με δελτίο τύπου προσκαλεί τους πολίτες στο θεατρικό έργο που παρουσιάζει, τη «Μήδεια» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Ευγενίας Σάλτα. Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 20:45, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

«Στο παρελθόν, η Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μεγαρέων έχει παρουσιάσει σε σκηνοθεσία της Ευγενίας Σάλτα έργα βραβευμένα σε διάφορα θεατρικά ερασιτεχνικά φεστιβάλ της Ελλάδας με πρωτότυπα έργα: «Μαίρη Λίντα «το τραγούδι της ζωής μου» καθώς και διασκευασμένα έργα, « Χωριό Ηλιθίων», «Πρωτοχρονιάτικες Καλλικατζαροσκανταλιές», «Έτσι είναι… Είναι έτσι;», «Αρχοντοχωριάτης» «Ορέστεια» του Αισχύλου, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, «Που είναι ο Γιατρός?» κ.ά.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Κωσταντίνος Μαργέτης, ενόψει της έναρξης των παραστάσεων του Δημοτικού μας Θεάτρου, επεσήμαναν «ότι ο Δήμος Μεγαρέων θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μεγαρέων και θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση του πολιτισμού και του εθελοντισμού προς όφελος της αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής των δημοτών».

Σας προσκαλούμε όλες και όλους στις παραστάσεις του νέου θεατρικού έργου του Δημοτικού μας Θεάτρου για να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια, τις ερμηνείες και το ταλέντο των ηθοποιών, της σκηνοθέτιδας και όλων των υπόλοιπων συντελεστών του».

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
– ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ: 20:45
– ΣΑΒΒΑΤΟ 10, ΚΥΡΙΑΚΗ 11, ΔΕΥΤΕΡΑ 12, ΤΕΤΑΡΤΗ 14, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16, ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,
ΩΡΑ: 20:45

ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ
Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η υπόθεση του έργου:

Η βασίλισσα Μήδεια προσλαμβάνει στο παλάτι της, την καλόγρια Πόλυ σαν φύλακα των παιδιών της. Η καλόγρια στην αρχή του έργου μονολογεί πως έγινε μοναχή.Η ίδια μετά από απρεπείς ερωτικές περιπέτειες ζητά στέγη από την βασίλισσα. Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται καθώς επισκέπτονται το παλάτι, διάφοροι χαρακτήρες. Πρώτος καταφθάνει ο εξόριστος Οιδίποδας μαζί με την κόρη του Αντιγόνη, οι οποίοι ζητάνε από τη Μήδεια να τους βοηθήσει να βρουν δουλειά στον Βόλο.

Στη συνέχεια του έργου εμφανίζεται ο δραματουργός Ευριπίδης ζητώντας από την Μήδεια να τον βοηθήσει να εμπνευστεί από την ίδια της τη ζωή αλλά και την προσωπικότητά της, ώστε να συγγράψει τη γνωστή του τραγωδία «Μήδεια».

Τελευταίος επισκέπτης είναι ένας καλόγερος, παλιός εραστής της καλόγριας. Η τροφός και ο χορός του παλατιού έχουν ενεργό ρόλο, καθώς εμφανίζονται συνεχώς στην αυλή χορεύοντας και τραγουδώντας.

Στο τέλος του έργου εμφανίζεται στο παλάτι ο Ιάσωνας ο οποίος συγκρούεται με την Μήδεια για την απιστία του με την καλόγρια Πόλυ που φιλοξενούν. Ο Ιάσωνας αποκαλύπτει ότι τα παιδιά τους, δεν ενδιαφέρονται πια για το σχολείο και έχουν παραστρατήσει. Η Μήδεια, φανερά εξοργισμένη από τις εξελίξεις, σκοτώνει τα παιδιά και την καλόγρια.

Το έργο τελειώνει με ένα επιμορφωτικό άσμα. Τα παιδιά να μην αποζητούν την ασυδοσία και να μελετούν, γιατί θα καταλήξουν σαν τα παιδιά της Μήδειας.

Οι συντελεστές της παράστασης:

– Συγγραφέας: Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου ή (Μπόστ)
– Σκηνοθεσία/Μουσική Σύνθεση/Διδασκαλία Τραγουδιών: Ευγενία Σάλτα
– Κινησιολογία/Χορογραφίες/Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρισία Σπίνου
– Διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών: Γιώργος Σάλτας
– Σκηνογραφία: Ευγενία Σάλτα, Στέφανος Αφρικανός, Δημήτρης Μανώλης
– Σκηνικά – Υπεύθυνος Παραγωγής: Δημήτρης Μανώλης
– Φώτα- Ήχος: Σπύρος Κρεμμύδας
– Ειδικές Κατασκευές: Δημήτρης Μανώλης, Αλέξανδρος Δάλλας
– Ενδυματολογία-Υπεύθυνη Κοστουμιών: Μαρισία Σπίνου
– Ειδικές Κατασκευές Κοστουμιών: Μαρισία Σπίνου, Μαρία Καραντώνη, Αθηνά Μήλεση, Αλέξανδρος Δάλλας
– Μοδίστρα: Ελένη Παπανικόλα
– Επιμέλεια κοστουμιών (Φατούρου Βίκυ): Στέλλα Παπαγιάννη
– Βεστιάριο: ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ PLUS
– Φροντιστής Αντικειμένων/ Βοηθός: Αλέξανδρος Δάλλας
– Μακιγιάζ: Η ομάδα

Φωτογράφιση: ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ PLUS PRODUCTIONS
Έντυπος Τύπος – αφίσα: «Ενημέρωση»

*Ευχαριστούμε τον Αλέξη Καστανιά για το έργο με τίτλο «Γένεση» που εμφανίζεται στην τελευταία πράξη του έργου.

Ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά :
– Αρναούτης Βαγγέλης-Ψαράς, Δημοσθένης Παππάς, Μουσικός
– Βασιλείου Κωνσταντίνος – Κρητικός, Καλόγερος, Χορός
– Δάλλας Αλέξανδρος – Παιδί Μήδειας, Χορός
– Καραντώνη Μαρία – Μήδεια
– Κονταργύρη Έλενα – Ωραία Ελένη
– Κουριδάκη Στέβη – Δούλα
– Μανώλη Έλενα – Αντιγόνη, Χορός
– Μανώλης Δημήτρης – Οιδίποδας, Χορός
– Μήλεση Αθηνά – Μητέρα Καλόγριας, Χορός
– Παπαγιάννη Κωνσταντίνα – Παιδί Μήδειας, Χορός
– Σάλτας Γιώργος – Ιάσωνας, Μουσικός
– Σάλτας Νίκος- Τροφός
– Σπίνου Μαρισία – Καλόγρια
– Φατούρου Βίκυ – Ευριπίδης, Παπάς, Χορός

Μουσικοί επί σκηνής:
– Αρναούτης Βαγγέλης – Κιθάρα
– Σάλτα Ευγενία – Κιθάρα
– Σάλτας Γιώργος – Ακορντεόν

Τα τραγούδια με τίτλο : 1) Μια ιστορία, 2) Αλίμονο στον άνθρωπο, είναι σε πρώτη εκτέλεση εμπνευσμένα για την παράσταση σε στίχους και μουσική: Ευγενίας Σάλτα».

Το βιογραφικό της σκηνοθέτιδας:

Η Ευγενία Σάλτα γεννήθηκε το 1984. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Βασίλης Διαμαντόπουλος – ΙΑΣΜΟΣ το 2004. Επίσης, σπούδασε: Σκηνοθεσία Θεάτρου στην TabulaRasa, Μουσική Παραγωγή στην SAE,Θεατρική Γραφή και Αστυνομικό Μυθιστόρημα στην TabulaRasa, Παραμύθι στο SkrowTheater, Φωτογραφία στο Μικρό Πολυτεχνείο και Φωτισμούς Θεάτρου στο Εθνικό Θέατρο. Έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις και σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Παρά Πέντε».

Τα τελευταία εννιά χρόνια εργάζεται ως σκηνοθέτης στο Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων – Ν. Περάμου. Έχει συνεργαστεί με τον Δήμο Μαγούλας και Κορίνθου.

Έχει σκηνοθετήσει και διασκευάσει τα έργα : «Μαίρη Λίντα: το τραγούδι της ζωής μου», «Χριστουγεννιάτικες καλλικαντζαροσκανταλιές», «Χωριό ηλιθίων», «Έτσι είναι, είναι έτσι;», «Ο Αρχοντοχωριάτης», «Ορέστεια» του Αισχύλου, «Προμηθέας Δεσμώτης», «Που είναι ο γιατρός» ενώ αυτό το διάστημα σκηνοθετεί την παράσταση «Μήδεια του Μποστ» και «Μυστήριο στο Μαϊάμι».

Επιπλέον, έχει παρουσιάσει και έργα σε κείμενα σκηνοθεσία και μουσική δική της όπως:Το 2016 παρουσίασε για πρώτη φορά το έργο «οΈνοικος» στην πολιτιστική αίθουσα «Θέογνις».Το 2022 έγραψε και παρουσίασε το έργο «Περσεύς-Ταξίδι του νου» στο ανοιχτό Θέατρο Κορίνθου και το 2023 παρουσίασε την παιδική παράσταση «Ο Ηλίας και η Σαπουνή σώζουν τον κόσμο» στη Ν. Πέραμο και στη Μαγούλα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία και το βίντεο-editing και συνεργάζεται με το καλλιτεχνικό site : Artic.gr , γράφοντας θεατρικές κριτικές. Έχει δική της εταιρεία παραγωγής θεαμάτων «Τεχνοχώρος plusproductions» και το εργαστήρι παραστατικών τεχνών «Τεχνοχώρος plus».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button