Δ. Γεωργακής: «Ο συνεχής τραυματισμός της τοπικής μας Δημοκρατίας»

Επιστολή - άρθρο του δημοτικού συμβούλου του «ΤΩΡΑ»

Δυστυχώς, η πόλη μας με τη μακραίωνη ιστορία της, βιώνει μια από τις χειρότερες πολιτικές διοικήσεις της νεότερης ιστορίας της.
Η διοίκηση του κ. Σταμούλη, συμβούλιο με το συμβούλιο, από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, ρίχνει τις μάσκες και φανερώνει το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από την υποκρισία, την αλαζονεία και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της, όταν δεν λαμβάνονται αποφάσεις που της είναι αρεστές.

Το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων στη συνεδρίαση της 2ας Μαρτίου πήρε μια απόφαση για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της covid-19 σε τοπικό επίπεδο. Ορθή ή λανθασμένη – οι αποφάσεις κρίνονται από το αποτέλεσμα και την ιστορία – είναι μια απόφαση, την οποία εισηγήθηκε το σύνολο της αντιπολίτευσης που εκπροσωπεί τα 2/3 της τοπικής κοινωνίας. Την απόφαση αυτή ψήφισε και η παράταξη του κυρίου Σταμούλη, είτε διότι συμφώνησε με αυτή, είτε διότι δεν μπορούσε πολιτικά να μείνει έξω από μια απόφαση που είχε ευρεία αποδοχή. Η απόφαση προέβλεπε μια σειρά μέτρων τα οποία ο δήμαρχος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να εφαρμόσει και όχι ό,τι από αυτά εγκρίνει.

Ανώτατο όργανο της διοίκησης ενός δήμου αλλά και της έκφρασης της κοινωνίας είναι το δημοτικό συμβούλιο. Αρνείστε να εφαρμόσετε την απόφαση που έλαβε το δημοκρατικά ελεγμένο ανώτερο θεσμικό όργανο του δήμου μας;

Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο κρίσιμο είναι αυτό προκειμένου να εδραιώσουμε τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον, υγιείς διοικήσεις που δεν θα δρουν με αδιαφάνεια, αλλά θα έχουν υψηλό αίσθημα λογοδοσίας και δημοσίου συμφέροντος. Σήμερα μπορεί να είναι το συγκεκριμένο θέμα, αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέγραψα τη μη υλοποίηση σειράς μέτρων που περιλαμβάνονταν στην απόφαση αυτή. Πιο χαρακτηριστικά από αυτά είναι η μη σύσταση της επιτροπής ελέγχου των δαπανών από τα κονδύλια για την covid-19 από αιρετούς, καθώς και η επιμονή στη μη δημοσιοποίηση των εβδομαδιαίων ενημερώσεων, με την αστεία δικαιολογία «τι θα ωφελήσουν». Αν δεν ωφελούν τότε γιατί τα ψηφίσατε; Η υποκρισία και ο ολοκληρωτισμός περισσεύουν.

Τρία πράγματα, εν τέλει, θα ωφελήσει η υλοποίηση της απόφασης κύριε δήμαρχε: Τη λογοδοσία, τη διαφάνεια και τη Δημοκρατία, που αν και ακούγεται θεωρητικό μέγεθος, είναι η βάση όλης της καθημερινότητας μας. Της Δημοκρατίας που τόσο τραυματίζεται από τη διοίκησή σας.

Δημήτρης Γεωργακής
Δημοτικός Σύμβουλος
Τώρα Μέγαρα Νέα Πέραμος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button