Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ένοχοι όλοι οι πρώην βουλευτές

Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε μια ιστορική απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της 7/10/2020. Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Παπάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Συγκεκριμένα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, κρίθηκαν ένοχα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση αφορά: Τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, τον Γιάννη Λαγό, τον Χρήστο Παππά, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Μίχο, τον Στάθη Μπούκουρα, τον Κώστα Μπαρμπαρούση, τον Νίκο Κούζηλο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, τον Μιχάλη Αρβανίτη, τον Αντώνη Γρέγο, την Ελένη Ζαρούλια, τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο και τον Δημήτρη Κουκούτση.

Δολοφονία Φύσσα: Ένοχος ο Ρουπακιάς

Νωρίτερα κρίθηκε ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Παύλου Φύσσα και για άλλες κατηγορίες όπως οπλοφορία. Επιπλέον, ένοχοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή. Για την επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι, ενώ και για τις άλλες υποθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής η απόφαση είναι καταδικαστική.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button