Συνάντηση Κοσμόπουλου με Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Κινέτας κατά την παράσταση διαμαρτυρίας τους

Στη συζήτηση ετέθη και το θέμα του παράδρομου της Ολυμπίας Οδού στο ύψος της Κινέτας

Εχθές το πρωί, 22 Οκτωβρίου, συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος με εκπρόσωπους της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Κινέτας στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν με τελικό προορισμό την Ελευσίνα και το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Κοσμόπουλος αφού κατέβηκε στον δρόμο κάλεσε τους εκπροσώπους των κατοίκων με σκοπό να ακούσει τα φλέγοντα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην επίλυσή τους αλλά και στην πρόοδο των αποφάσεων για την έναρξη των πολυπόθητων έργων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «εμείς θέλουμε πιο πολύ να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα» εξηγώντας πως το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει την ευθύνη της τελικής απόφασης μετά την μακρόχρονη ταλαιπωρία λόγω προσφυγών και άλλων προβλημάτων ελέω γραφειοκρατίας και γνωμοδοτήσεων αρμοδίων δημοσίων οργάνων.

Οι κάτοικοι με τη σειρά τους κατέθεσαν τους προβληματισμούς αλλά και την ταλαιπωρία που βιώνουν όλο αυτό το διάστημα ευρισκόμενοι καθημερινώς αντιμέτωποι με όλες τις σοβαρές πληγές που άφησαν πίσω τους πυρκαγιά και πλημμύρες.

Εν συνεχεία παρατίθεται δελτίο τύπου από την Επιτροπή Αγώνα Κινέτας στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Κινέτας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ε. Κοσμόπουλο, όπως είχε προγραμματιστεί, ώστε να εκτεθούν τα γενικότερα προβλήματα της Κινέτας και απαιτήθηκε η άμεση υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης προκειμένου να δικαιολογήσει την τεράστια καθυστέρηση της υλοποίησης των έργων επικεντρώθηκε στην παράθεση ενός γραφειοκρατικού ιστορικού σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τις ευθύνες της περιφέρειας και της κυβέρνησης και να καλύψει την έλλειψη πολιτικής βούλησης.
Μια επιβεβαίωση της λογικής «κόστος – όφελος» για το κεφάλαιο που οδηγεί στην ανυπαρξία αντίστοιχων έργων.

Υπήρξε ασάφεια στις απαντήσεις του όσον αφορά την ακριβή ημερομηνία έναρξης των πολυπόθητων έργων διότι όπως υποστήριξε, αναμένει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όταν ερωτήθηκε τί θα συμβεί εάν η απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αρνητική, υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση ως προς τα έργα που θα υλοποιηθούν αποφεύγοντας εμφανώς να δώσει λεπτομέρειες.

Κατόπιν πίεσης της επιτροπής για το θέμα της επικινδυνότητας για πεζούς και οδηγούς του παράδρομου της Ολυμπίας οδού, δεσμεύτηκε να ορίσει συνάντηση εντός της επόμενης εβδομάδας στο αρμόδιο Υπουργείο καλώντας εκπροσώπους από την παρούσα επιτροπή αγώνα και συμπεριλαμβάνοντας τους απόντες, Κοινότητα και Ομοσπονδία.

Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει να παλεύει για την άμεση υλοποίηση των έργων προτάσσοντας τις ανάγκες των κατοίκων της Κινέτας.
Όλοι και όλες, ελάτε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τις ανάγκες μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΙΝΕΤΑΣ

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συζήτηση μεταξύ Λευτέρη Κοσμόπουλου και επιτροπής αγώνα κατοίκων Κινέτας στο βίντεο που ακολουθεί.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button