Ο Χορός της Τράτας στα Μέγαρα [2017]

Για ακόμα μια χρονιά αναβίωσε το παραδοσιακό Μεγαρίτικο έθιμο του Χορού της Τράτας, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη του “χορευταρά”, την Τρίτη του Πάσχα. Λαογραφικά συγκροτήματα της πόλης με νέους και νέες, χόρεψαν την παραδοσιακή τράτα, παρουσία πλήθους κόσμου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος​ της πόλης Γρηγόρης Σταμούλης, όπου μίλησε για το πανάρχαιο έθιμο του χορού της Τράτας και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που προέρχονταν από το χώρο της εκκλησίας, της κυβέρνησης, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Γιάννης Γκίνης, ενώ για τους επισκέπτες εκτός Ελλάδος, μίλησε στα αγγλικά για το έθιμο, ο Γιάννης Οικονομόπουλος.

Μουσική έπαιξαν οι: Θανάσης Μαργέτης (βιολί), Χρήστος Μιχαλάκης (σαντούρι), Δημήτρης Μαυρονάσος (λαούτο) και Σπύρος Στρατούρης (κρουστά), ενώ τραγούδησαν οι Σπύρος Στρατούρης, Ιωάννα Μουρτζούκου, Έλενα Μήτσου, Ευαγγελία Κοντοπούλου και Χρυσούλα Τσίγκρη.

Θέρμη ήταν η ανταπόκριση του κοινού το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια τηρώντας τις παραδόσεις παρακολουθεί με χαρά και ενδιαφέρον.

Για εκτυπώσεις φωτογραφιών και DVD επικοινωνήστε με το MegaraTv στο τηλέφωνο 22960 29863 καθημερινά από τις 10:00 το πρωί ως τις 16:00.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button